Хасково

42 училища в Хасковска област с медиатори

През новата учебна година в 42 училища в 9 общини в Хасковска област ще работят медиатори.

Целта е те да оказват съдействие на педагозите и така да намаляват риска от преждевременно напускане на образователната система на ученици от уязвимите групи. Формиране на положителни нагласи към образованието от страна и на техните родители е друг акцент в Националната програма „Подкрепа на образователните медиатори и социалните работници“ на просветното министерство.

За изпълнение на дейности по програмата община Хасково получава близо 50 000 лв., Харманли – 37 000 лв., Стамболово – 24 000 лв. Сумите са одобрени на заседание на Министерския съвет.

Медиатори ще работят в училища в Хасково, Димитровград, Свиленград, Любимец, Харманли, Маджарово, Стамболово, Тополовград, Сименовград, Меричлери, както и в Узунджово, Динево, Долно Ботево, Радиево и други села.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button