Хасково

Областната аптечна карта на Хасково трябва да е готова до октомври

Областната аптечна карта на Хасково трябва да бъде изготвена в тримесечен срок. Работата трябва да приключи до октомври, съобщават от областната администрация.

Днес се проведе заседание на комисията с председател областния управител Минко Ангелов, отговорна за разработването на картата. Целта на изготвянето на Областната аптечна карта е да се заснеме актуалното състояние на аптечната мрежа по видове дейности, както и да се определи броя на магистър фармацевтите.

Картата ще съдържа данни за демографската структура и потреблението на лекарствени продукти за домашно лечение от населението, видовете дейности и разпределението на откритите аптеки, както и броя на работещите магистър фармацевти и помощник-фармацевти.

Въз основа на всички областни аптечни карти ще бъде направена и Националната аптечна карта. За изготвянето й ще бъде назначена национална комисия, чийто председател ще е министъра на здравеопазването.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button