Избори 2022 - Предизборни публикации

Мая Манолова в Хасково: Внасяме законопроект за евтини горива и ниски сметки

„Нашата предизборна кампания е изцяло в интерес на обикновените хора“, каза на пресконференция в Хасково лидерът на партия „Изправи се България“ Мая Манолова.

Тя представи водача на листата – адвокат Божидар Иванов, от 22 г. в Адвокатска колегия – Хасково, правозащитник, ляв, социалномислещ човек, подкрепящ социални каузи, който и преди е бил в листите на Манолова.

Трети в листата е Стоил Стоилов, който е пенсионер след 30 г. стаж във въгледобива. Сега отглежда бамя в Меричлери и се стреми да извоюва за колегите си плащания, с които да се изравнят с останалите зеленчукопроизводители. Казва, че благодарение на съдействието на Мая Манолова от миналата година са включени в подпомагането заради войната в Украйна.

Изправи се България
Божидар Иванов

„Благодаря на Божидар Иванов, че се присъедини към кампанията ни в защита на пенсионерите, които бяха излъгани няколко пъти от четворната коалиция. Заведохме над 100 дела на пенсионери, за да докажем, че преизчисляването на пенсиите през януари тази година беше направено несправедливо и ограбващо възрастните хора“, заяви Манолова, която припомни, че се водят няколко дела в Хасково, които се надява да бъдат спечелени. По изчисления на партията отделните пенсионери са ощетени между 30 и 90 лв. месечно.

„В условията на тежка социална и икономическа криза, в която хората са притиснати до стената е изключително важно да бъдат подкрепени уязвимите“, каза лидерът на партията. От „Изправи се България“ настояват за повишаване доходите на българските граждани, което включва 1 260 лв. минимална работна заплата, колкото е издръжката на живот, както и прекратяване на лъжите по отношение на пенсионерите. Манолова настоява за преизчисляване на пенсиите на база осигурителния доход от 2021 г., необлагаем минимум до размера на минималната работна заплата от 1 260 лв., както и данък богатство за най-богатите хора в България.

„Имаме две важни кампании, които са насочени към хората – „Не плащай“ и „Антиспекула“. С кампанията Не плащай битовите сметки искаме да покажем на институциите и държавата, че хората наистина са в невъзможност да плащат 60% по-скъпа вода, 60% по-скъпо парно, 10% по-скъп ток, 5 пъти по-скъп газ, дърва за огрев над 200 лв., пелети 1 000 лв. Изобщо зимата се очертава студена и тъмна за българските граждани ако институциите не се намесят“, посочват от „Изправи се България“.

Изправи се България
Мая Манолова

Техният план е за подкрепа на енергийно бедните граждани, на които повече от 10% от доходите отиват за енергия. Целта е цялото увеличение на битовите сметки над този праг да бъде поето от държавата.
Според партията цената на бензина и дизела е спекулативно по-висока с 1 лв., като реалната е 2.50 лв. за литър. Вчера са имали среща с енергийния министър, на която е представен техния план как цената на бензина и дизела да стане 2.50 лв. Тя припомни, че държавата има златна акция в частната компания „Лукойл Нефтохим“. „Първият проект за решение, който ще внесем в следващия парламент е за таван на цената на бензина и дизела от 2.50 лв.“, обяви Манолова.

„Имаме и кампания срещу дълговото робство. Готови сме със законопроекти за частния фалит, за ограничаване на свръхправомощията и грабежа от страна на банки, фирми за бързи кредити и частни съдебни изпълнители. Ще подкрепим хората, изпаднали във все по-голяма задлъжнялост заради поскъпването на живота и намаляването на доходите“, посочи лидерът на партията.

Изправи се БългарияВ тази кампания от „Изправи се България“ са заедно със „Системата ни убива“. „Това са майките на деца с увреждания. Подкрепям ги от 2017 г. като омбудсман и после като председател на гражданска платформа. Нашата кампания ще бъде изцяло в интерес на гражданите и на страната на обикновените хора. Всички ще бъдат чути, защото тази кампания е за тях. Ние сме доказали, че стоим до край зад каузите, не се отказваме и примерите са във всичко което сме правили през последните години“, допълни Манолова.

„Ние от „Изправи се България“ твърдим, че вотът с №17 е полезният вот. Ние сме доказали, че се борим до край за обикновените хора, за решението на техните проблеми“, каза още тя. Според нея е заблуда, че вотът за големите партии е полезен, защото той бил такъв само за политиците корупционери, които се обогатявали от газ, оръжие и строителство.

Изправи се България„Ако в следващия парламент няма коректив, няма камъче в обувката, което да защитава обикновените хора като „Изправи се България“, нещата просто ще бъдат повече от същото. Видяхме ги, големите партии се провалиха – потънаха в корупция, продадоха си избирателите. Време е за истинска лява и социална партия в парламента, която да защити обикновените хора. Ние ще свършим работата на обикновените хора – ще напишем законите, ще направим реформите и ще се преборим за каузата до край“, каза в заключение Мая Манолова.

 

ПП „ИЗПРАВИ СЕ БЪЛГАРИЯ“

1. Божидар Стамов Иванов

2. Вера Василева Царева

3. Стоил Тонев Стоилов

4. Елена Цветанова Киферова

5. Тодор Илчев Тодоров

6. Станимира Добромирова Кехайова

7. Николай Митков Димов

8. Петя Петкова Димитрова

9. Иван Серафимов Петров

10. Мария Трендафилова Велчева

11. Димитър Атанасов Димитров

12. Янка Атанасова Матева

13. Велко Кънчев Велев

Купуването и продаването на гласове е престъпление

Back to top button