Регион

Хасковски военен намери чувал с икони при охрана на границата с Турция

Ефрейтор Иван Димитров от 31 механизиран батальон – Хасково е намерил вчера платнен чувал с икони при охраната на българо-турската граница, съобщават от 2-ра Тунджанска механизирана бригада.

Военнослужещият се разхождал на около 200 м. северозападно от комплекс „Божура“ в близост до град Средец и забелязал чувала вдясно от пътя. Вътре имало 5 православни икони, опаковани по отделно в айрофолио. Иконите са стари, дървени, като някои от тях са надписани и може да се видят имената на автора, за кого са изработени, разчитат се и години – 1888 г. и 1892 г.

ВоенниХасковлията веднага докладвал за намерената необичайна находка на прекия си началник. Двамата предали в РПУ „Средец“ чувала с иконите.

Ефр. Иван Димитров е от групата военнослужещи, които изпълняват задачи по охрана на държавната граница с Турция съвместно с Гранична полиция в района на ГПУ „Средец“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Красимир Кирев
Красимир Кирев
05.09.2022 21:49 21:49

Чест му прави! Браво!

Мюмюн Ахмед.
Мюмюн Ахмед.
06.09.2022 10:54 10:54

Нямам съмнения познавам човека лично.аБраво комшу,поздравления.Нека божието милосърдие пази теб и цялото ти семейство .

Анонимен
Анонимен
06.09.2022 13:49 13:49

Браво на човека.

Back to top button