Регион

Правят класна стая на открито в Димитровград

Класна стая на открито ще бъде направена в Димитровград. Тя ще се намира в парка до кино „Медея“ в квартал „Славянски“.

С нейна помощ ще се използват иновативни подходи за обучение. Зелената класна стая ще може да се използва от близките училища и детски градини, а в следобедните часове от жителите на квартала.

Финансирането е от общината в рамките на конкурса за „Озеленяване и благоустрояване на междублокови пространства и градинки“ под мотото „За приветлива градска среда“ – 2022 г. Одобрени са още два проекта на граждани, които са за благоустрояване на детска площадка и междублоково пространство. Площадката е на улица „Гроссето“, а междублоковото пространство е на булевард „Раковски“ до блок 7.

Финансирането е в размер до 5 000 лв. за всеки проект. Средствата ще бъдат предоставени от Община Димитровград след приключване на всички дейности и приемане на работата от комисия, и отчитане на разходите с необходимите документи. Срокът за реализацията на проектите е 30 ноември 2022 г. Предстои с домоуправителите да бъдат сключени договори за финансиране .

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button