Хасково

Организират съвместни екскурзии и лагери на учениците от Хасково и Комотини

Община Хасково ще организира екскурзии и лагери за децата от Второто българско неделно училище „Св. Иван Рилски“ в Комотини, Гърция. Хасковски ученици също ще гостуват там.

Това става възможно благодарение на меморандум, който подписаха кметът Станислав Дечев и Генка Пападопулос, която е председател на управителния съвет на Дружество „България“ и директор на училището. Сред официалните гости в община Хасково беше д-р Станка Колева, която е директор на БНУ „Св. Иван Рилски“ в Кавала. Подписването на меморандума е след решение на общинския съвет.

Община ХасковоДиректорите на училищата благодариха на Хасково за вече получената помощ от учебни чинове и дъски. Предстои и задълбочаване на сътрудничеството. В последните години към неделните училища има все по-голям интерес, като се разкриват и филиали, като един от тях е в Драма.

МОН осигурява средства за наема на помещенията и заплатите на учителите. Директорът на Дирекция „Образование на българите зад граница и училищна мрежа“ Наталия Михалевска съобщи, че неделните училища в чужбина са 375, като 15 от тях са в Гърция.

В края на официалната част официалните лица си размениха подаръци.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

5 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
07.09.2022 16:02 16:02

Сътрудничество между община и училище!!!!??? Страшна работа, голям успех няма що……. Какво да очакваме от това т.н. сътрудничество – най-много кмета да поумнее и да научи 2 думи на гръцки, че и той като боко е гьон по езиците

Rockrider
Rockrider
07.09.2022 17:46 17:46

Объркали сте името – Гюмюрджина е градът в Гърция.

Анонимен
Анонимен
08.09.2022 7:16 7:16
Отговор до  Rockrider

Гюмюрджина е в Гърция. В България е Комотини.

Учител
Учител
07.09.2022 23:22 23:22

Защо г-жа Павлитова гледа като гърмян заек? Много е естествена ммм убавица… Кипри се кат….

Milena Kalcheva
Milena Kalcheva
11.10.2022 18:29 18:29

Към кого да адресирам писмо до българското училище в Комотини? Как да се свържа с тях? Благодаря!

Back to top button