Хасково

С годишен концерт Детски хор „Орфей“ изпрати своите абитуриенти

ХористиТрадиционен годишен концерт на Детски хор „Орфей“ събра в Голямата зала на ОП „Младежки център“ много гости и приятели на хоровото изкуство снощи. В програмата участваха  всички възпитаници от отделните формации – вокална група „Орфейче“ и концертния състав на хора.

Меломаните и приятелите на орфейци чуха  част от любимите на певците песни от наши и чужди композитори. 

Интересното тази година е, че чрез този концерт в Хасково прозвучаха за първи път и творбите, които големите певци подготвиха с японския диригент Йошихиса Киношита миналото лято  в ателието „Музика и медитация“ по време на Европейската среща на детските и младежките хорове, организирана от европейската хорова организация „Европа кантат“.

Така  Хасково стана втория град в света след Бон, Германия, който можа  да се срещне с тази съвременна форма на хоровото изкуство.

В края на годишния концертът по традиция бяха изпратени абитуриентите на  хор „Орфей“. Диригентът на хора Елена Цветкова връчи на всеки един от 8- те възпитаници грамоти и  фотоколажи със снимки от различни участия на певците. 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button