Спорт

Григор загуби от Типсаревич четвъртфинала в Ийстбърн

Григор ДимитровСърбинът Янко Типсаревич се оказа непреодолимо препятствие за хасковлията Григор Димитров, който тази вечер пропусна да се  класира на полуфинал на състезание на АТР. На четвъртфиналите на турнира на трева в Йистбърн, който разпределя близо половин милион евро, 20-годишният ни тенисист отстъпи  на третия в схемата и № 30 в света с 3:6, 6/2/:7. 

По време на мача, продължил близо час и половина, Димитров направи 4 аса и цели 8 двойни грешки срещу 3 аса и 1 двойна грешка за опитния сърбин, който след броени дни навършва 27 години. С двете си победи на сингъл обаче Григор спечели 45 точки за световната ранглиста, където в момента е 64-ти, и 11 550 евро от наградния фонд

Хасковлията остава в Ийстбърн, тъй като продължава участието си на двойки заедно с италианеца Андреас Сепи. Двамата ще играят на полуфинала срещу получилите „уайлд кард“ представители на домакините  Колин Флеминг – Рос Хътчинс. В предишния кръг българо-италианският тандем изхвърли от надпреварата със 7:5, 6:3 фаворитите за титлата Рохан Бопана – Айсам Куреши, който са сред най-силните играчи на двойки в света.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button