Любопитно

Празник на минералната вода и фолклорен фестивал стягат в Минерални бани

Празник на минералната вода, здравето и красотата ще се проведе от 16 до 19 септември в Минерални бани, съобщават от общината.

В рамките на проявата ще се състои и Петия фолклорен фестивал на клубовете за народни танци. Организатори на проявата са община Минерални бани и Сдружение „Фолклорен клуб Славяни“.

Началото ще бъде поставено на 16 септември от 9 часа на булевард „Васил Левски“ до църквата, където ще има забавни спортни игри. Деца ще рисуват на асфалт на паркинга пред общината. В 10 часа ще започне Детското утро „Бъди звезда“, включващо детски арт работилници под мотото „С дъх на море“, конкурс за таланти, детски състезателни и музикални игри, рисунка на лице, забавни снимки, много награди и изненади за всички участници. Водещи на лятната сцена ще бъдат Хриси и Гери.

В 18:30 часа отново на сцената ще започне празничният концерт с участието на Общинския център за танцово изкуство „Галаксико“ – Димитровград с ръководител Тихомир Митев и формация „Звезди“ с ръководител Димчо Делев и солист Росица Делева. Вечерта ще завърши с хоротека на открито.

На 17 септември от 10 часа ще е пресъздаването на древния ритуал „Виното на Сабазий-Загрей“. В 12:30 часа ще бъде официалното откриване на обновената обществена минерална баня. Веднага след това е дефилето на участниците във фолклорния фестивал „С хоро на гроздобер“. Фестивалната програма ще продължи до 18:30 часа, след което ще има надиграване за титлата Мис и Мистър фестивал, връчване на грамоти за участие и изненади със специални награди.

От 19:30 часа започва концертът с участието на местни групи и изпълнители и Ансамбъл „Звездица“ – Димитровград. В 20 часа е празничният концерт на оркестър „Фолкпалитра“ с гост солистка Ваня Вълкова. Вечерта ще завърши с празнична заря.

В неделя от 11 часа на Лятната сцена ще се проведе открит урок по разучаването на две нови народни хора.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button