Хасково

Петима крадци в ареста за денонощие

Арест40-годишен пловдивчанин е задържан за извършването на множество кражби, съобщават от Областната дирекция на МВР.

Установяването на извършителя започнало в края на миналия месец, когато двама хасковлии на възраст 45 и 35 години се оплакали в полицейското управление в Хасково, че от строителен обект на улица Драгоман, където работели са им откраднати документи, мобилен телефон и 60 лева. Десетина дни по-късно отново е получен сигнал от 57-годишен работник на сгради в Хасково, че от стая за съхранение на личен багаж са  откраднати  дебитни карти на четирима работници. Последното съобщение за  кражба е от преди 3 дни от 48-годишна хасковлийка, служителка на пощенския клон в квартал Болярово. Тя заявила, че е открадната дамската й чанта със 400 лева служебни и лични пари.  Криминалистите работещи по случаите са установили, че извършител на тези кражби е пловдивчанинът, познат на органите на реда с подобните си прояви. Задържан до 24 часа.

В ареста е и 42-годишен мъж от Хасково. Той е откраднал 140 литра алкохол и 7 въдици от мазе на булевард „Съединение“. Още трима хасковлии са с полицейска мярка задържане за кражби. Мъжете на възраст 26 и 36 години са откраднали 500 подпори за кофраж на стойност 12000 лева от открит склад на строителна фирма.
За кражба в хасковския арест е и 32-годишен хасковлия, за когото криминалистите имат данни, че е откраднал 3 метални скари и 2 метални рамки за врати от военен обект на улица Булаир в Хасково.

През изминалото денонощие в димитровградското полицейско управление са регистрирани 2 кражби. Първата от тях е на 9 легла, 2 хладилника, 3 печки, пералня, парен котел, бойлер и 3 батерии за мивки от частен дом в село Върбица. Втората кражба е от апартамент в Димитровград на улица „П.Евтимий“. От жилището, собственост на 40-годишна димитровградчанка, е извършена кражба на 2 златни дамски пръстена с камъни. И по двата случая са образувани досъдебни производства.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button