Любопитно

Военно-симулативна игра с над 530 участници започна на летище „Узунджово“

Международната военно-симулативна еърсофт игра Viper се провежда от днес до неделя на бившето летище „Узунджово“ край Хасково.

В нея участват 530 любители на набиращата популярност игра от всички балкански държави, Полша, Чехия и Германия. Играта стартира тази вечер като има предварителен сценарий. Всяка рота си има командир и задача за изпълнение.

ИграСтреля се с реплики на истински оръжия – пушки и пистолети с пластмасови топчета от 6 мм. Носят се протектори, защото в противен случай топчето може да счупи зъб или да нарани окото на човек. Обхвата на оръжията е около 50 метра, обясни Пейо Бойчинов от хасковския клуб, в който има около 60 души.

Играта се практикува от хора с различни професии, има спортисти, военни, адвокати, лекари. Участниците се надяват да могат да ползват летището и за други подобни състезания.

Атрактивната игра е в празничната програма за Дните на Хасково. Днес няколко изстрела по мишена направи и кметът Станислав Дечев.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

5 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
09.09.2022 15:17 15:17

Хххахахаха какви“ мъже “ само !

Узунжофска снаха
Узунжофска снаха
09.09.2022 15:57 15:57

Дано да се стрелят в светлата част от деня,щото черните узунжофски
Демиржии ще бъдат незабележими

Диню
Диню
09.09.2022 16:02 16:02

Кво е тва демержии

Joro kolev
Joro kolev
09.09.2022 16:19 16:19

Пейо какво дава интервюта, като няма да участва 😂 не признаващия му отбор защо не участва 🤔

Антрополог от СУ ,,Кл. Охридски''
Антрополог от СУ ,,Кл. Охридски''
09.09.2022 16:25 16:25

Демирджиите са циганско малцинство в България……наричат себе си Аспарухови българи, Сиви Гълъби, дори ,,Стари Българи…..Част са от двете големи цигански групи – Хорахане
и Дасикане Рома….сиреч- турски цигани и български цигани….. някъде са Демирджии, другаде са Сиви Гълъби, наричат се Аспарухови Българи,но не е вярно.
Те /Аспаруховите/ са чистокръвни циг@ни . Не се различават по нищо от тукашните пловдивски циг@ни. …Просто преди години приели християнството и си направили труда да не учат децата си на майчиния език. …. В годините на комунизма са получили доста придобивки заради отричането си от етнография,език и вяра.
Иначе си остават същите,като събратята си – женят момичетата си доста рано.. ..мръсни,мързеливи,двулични,прости,крадливи, нечистоплътни, незачитащи никой и нищо извън техния етнос. Едни са сравнително бели,но в мнозинство са с тъмен цвят на кожата. Ако ги питат,казват,че са чисти българи…..Дори често говорят за другите,че са цигани…. но на всеки от тях ,бабите и дядовците знаеха цигански език и в паспорта им до 1953 година пишеше ЦИГАНИН/ка/..

Back to top button