Спорт

Григор с лек жребий на „Уимбълдън“

Григор ДимитровГригор Димитров ще играе срещу квалификант или „щастливо губещ“ в първия кръг на „Уимбълдън“ идната седмица. Това определи тегления днес жребий за турнира от Големия шлем. При победа най-добрият ни тенисист ще срещне във втория кръг французина Жо-Вилфрид Цонга или квалификант.  

Междувременно хасковлията продължава да пише историята на българския тенис като стана първият наш играч, класирал се за финала на АТР турнир. 20-годишният ни талант и италианският му партньор Андреас Сепи ще играят тази вечер за титлата на двойки на турнира на трева „AEGON Internationale“, който е генерална репетиция за Уимбълдън. Състезанието в Ийстбърн от сериите „АТР 250“ разпределя около 463 000 евро.

В полуфинален мач снощи Димитров и Сепи отстраниха след оспорвана игра със 7:5,7:6/5/ играещите с „уайлд кард“ британци Колин Флеминг – Рос Хътчисън. Поредната победа донесе на хасковлията цели 150 точки за ранглистата на двойки, където сега е 572-ри, и чек за 11 960 евро.

На финала българо-италианският тандем ще срещне една от най-силните двойки в света – израелците Джонатан Ерлих и Анди Рам, които многократно са печелили титлите на турнири на АТР.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button