Хасково

Кандидат – бежанците в България се увеличават

Павлик ПетровБежанците, които търсят убежище в България се увеличават, заяви днес инспекторът от Гранична полиция Павлик Петров. Той бе на гости в СОУ „Васил Левски“ по покана на Клуб за ООН към школото, а поводът бе Международния ден на бежанеца 20 юни.

По думите на Павлик Петров увеличилият се поток от бежанци се дължи на размириците в Северна Африса и близкия Изток и на затегнатия контрол на турско – гръцката граница, който пренасочва потока от бежанци към ГКПП „Капитан Андреево“.

УченицитеСпоред статистиката на граничните полицаи на ден на границата ни „чукат“ средно по 4-5 кандидат – имигранти.

На срещата с инспектора от Гранична полиция учениците от хасковкото школо показаха, че знаят каква е разликата между миграция, емигран и имигрант. Според тях основните причини, които карат хората да потърсят убежище в друга държава, са бедността, липсата на работа, расата, религията, заплахите срещу личността им.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
18.06.2011 10:40 10:40

Boje, tiq bejanci ako znaqt kade idvat…….- sami 6te se varnat otkadeto idvat!!!

Back to top button