Регион

Димитровград отново е обгазен, не се препоръчва работа на открито

Димитровград отново е обгазен със серен диоксид, съобщават от РИОСВ – Хасково.

Автоматичната измервателна станция е отчела три превишения на алармения праг от 500 µg/m3. Първото е в 10 часа – 826,29 µg/m3, в 11 часа са измерени 2002,42 µg/m3, а в 12 часа – 1075,02 µg/m3. Прогнозата е за понижение на нивото на серен диоксид.

Чувствителните групи са деца, възрастни и хора с астма, сърдечно-съдови и хронични белодробни заболявания. Препоръчва се да не се напускат жилищните и работните помещения. Трябва да се затворят плътно прозорците на стаите и да се избягва физическа дейност на открито.

Причината за обгазяването е изпускане на вредни вещества в атмосферния въздух от ТЕЦ „Марица 3“ вследствие експлоатационен режим на Парогенератор К-4 на енергиен блок 120 МВт. От РИОСВ са издали предписание за намаляване на работните мощности и се извършва проверка на място.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button