Любопитно

Братя Пилеви заслужиха наградата „Баш Каунь 2022“

Най-голямата награда от тазгодишното издание на „Каунь фест“ – „Баш Каунь“ беше присъдена на братя Пилеви за тяхната подкрепа към културното събитие през годините.

Наградата прие Пилю Пилев, който благодари за отличието и поздрави организаторите. Това стана на церемония в хасковския театър „Иван Димов“. В програмата участваха балет „Тангра“, хор „Орфей“ и младите певци Златияна и Виктор.

В конкурса за литературен хумор участваха 153 автори. Председател на журито е Петър Краевски. Първи и втори за хумористична проза са Весел Цанков и Калин Василев, а трети е Николай Апостолов за хумористични стихове.

ФестивалПоощрителните награди са за Светлин Трендафилов – хумористичен сценарий, Ангел Иванов – хумористична лингвистика и 16-годишният Томислав Димитров.

За пръв път бяха присъдени две награди. Халит Кортумуш заслужи наградата за карикатура. Той беше сред десетимата карикатуристи, които през деня рисуваха шаржове пред театъра и бяха оценявани от публиката. Семейство Мареви връчи наградата за епиграма на името на Петър Марев на Туко Рамирес.

Това е 22-то издание на „Каунь фест“, а основният мотор на събитието Янко Митев благодари на общината за това, че тази година той се проведе в рамките на два дни.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button