Спорт

Галя се завърна от Нови Сад с европейска титла

Българският отбор, снимка от СпорталХарманлийката спринтьорка Галина Николова се завърна днес от сръбския град Нови Сад, който през уикенда бе домакин на Европейското отборно първенство по лека атлетика.

Талантливата състезателка на клуб „Хеброс“ участва в женската ни щафета 4х100 метра, която се класира първа в надпреварата с време 44,59 секунди. Галя и съотборничките й Инна Евтимова, Моника Гачевска и Ивет Лалова успяха да изпреварят представителките на Литва, които финишираха втори с време 44,67 сек. Трета остана щафетата на Австрия с 45,52 сек.

Включването на харманлийската спринтьорка в състава на националния ни тим и спечелената отборна европейска титла на 100 м е поредния голям успех за нея и треньора й Димитър Карамфилов. Наскоро републиканската ни шампионка за девойки покри норматива за участие на 100 и 200 метра на Световното първенство за юноши и девойки младша възраст, което ще се проведе във френския град Лил през юли.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button