Хасково

Майонеза с изтекъл срок на годност в заведение за бързо хранене

Майонеза, илюстрация4 акта на хранителни обекти наложиха през изминалата седмица от Агенцията по безопасност на храните в Хасково, съобщи изпълняващият длъжността директор д-р Христо Вълчанов. 1000 лв. е стойността на санкцията на заведение за бързо хранене в община Хасково, където инспекторите са открили майонеза с изтекъл срок на годност.

На магазин за хранителни добавки в Хасково е съставен акт, защото собственикът не е изпълнен предписанието от предходната седмица да се изписват на български език всички съставки върху етикетите. За лоша хигиена е издаден акт и на хасковски супермаркет. Лошо технологично и хигиенно състояние е причината и за съставен акт на хлебопекарна край Хасково. Санкцията там е на стойност 1000лв.

При проверките на общо 86 обекта в региона през миналата седмица са издадени и 9 предписания. Сред причините за тях са наличие на стени и тавани, които не могат да се почистват, неспазване на температурата за съхранение на продукти, лоша материална база, неводене на дневник за добрите хигиенни практики, допълни д-р Вълчанов.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
tata
tata
30.06.2011 18:17 18:17

za6to ne se kazvat imenata na tezi obekti

Back to top button