Спорт

Григор игра анулирания финал в Ийстбърн на „Уимбълдън“

Григор с купата от юношеския Уимбълдън, архивХасковлията Григор Димитров изигра исторически и в буквален, и в преносен смисъл финал на двойки от турнира в Ийстбърн, само че на километри от английския град и с двудневно закъснение. 20-годишният ни тенисист и италианският му партньор Андреас Сепи загубиха с 3:6, 3:6 от силната израелска двойка Анди Рам и Джонатан Ерлих.

Насроченият за петък мач за титлата в Ийстбърн се игра снощи на кортовете в Роухемптън, Лондон, където се проведоха квалификациите на „Уимбълдън“. До куриозната ситуация се стигна след като дъждът обърка програмата на турнира на трева „АЕGON INTERNATIONALE“ с награден фонд 462 675 евро и финалът на двойки бе отложен за събота, а после анулиран заради лошото време и настъпилата тъмнина. Малшанс бе и че същият ден партньорът на българина трябваше да играе мач за титлата на сингъл, който бе с предимство в програмата.Междувременно Григор и шампионът Сепи заминаха за Лондон, където стартира най-престижният турнир на трева в света – „Уимбълдън“.

Въпреки абсурдната ситуация в Йистборн, Григор отново записа името си в историята като първия български тенисист, класирал се за финал на АТР турнир. Благодарение на това от днес той заема 285-то място в ранглистата на двойки след като „прелетя“ с близо 290 места. На сингъл Димитров вече е 62-ри, което е нов рекорд в кариерата му.

Юношеският ни шампион от „Уимбълдън“ ще срещне в първия кръг утре преминалия през квалификациите Седрик Марсел Щебе. Немецът е № 208 в ранглистата и играе с лява ръка, а най-доброто му класиране е било през април – № 204.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button