Любопитно

Художници от „Колорит“ рисуват плакати на „Дванайсета нощ“

Изложба-конкурс на плакати за „Дванайсета нощ“ ще посрещне зрителите във фоайето на хасковския театър „Иван Димов“ преди началото на спектакъла на 18 септември.

Творбите са дело на млади художници от школа „Колорит“ към читалище „Заря-1858“ с преподавател Веселина Делчева. Комедията по Шекспир вдига завесата на новия театрален сезон.

Haskovo.info припомня, че нейната премиера беше по време на фестивала „Театър, обичам те“ през юни. Със своите модерни сценични решения и вдъхновена актьорска игра, спектакълът провокира младите художници да покажат своя поглед към класическата пиеса, като нарисуват плакат.

Това е предизвикателство за тях, тъй като жанрът Плакат, не им е познат. Макар да се ориентират по стилистиката на оригинала, те имат пълната свобода да творят и да прилагат различни техники.

Изложбата е с конкурсен характер. Творбите ще оценяват режисьорът на „Дванайсета нощ“ Анастасия Събева, художникът на ДКТ „Иван Димов“ Ралица Петрова и заместник-директорът Станислава Николова – Жипонова. Авторът на най-добрия плакат ще получи специална награда от театъра.

„Дванайсета нощ“ ще се играе на 18 септември и на 6 октомври.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button