Хасково

Съдът отложи делото за отмяна на синята зона

Административен съд - ХасковоХасковският административен съд отложи разглеждането на делото по жалбата на общината срещу решението на Общинския съвет за отмяна на синята зона и глобите с фиш. То бе прието на извънредна сесия на 4 февруари.

Причината – делото не е изяснено от фактическа страна. В тази връзка магистратите задължиха Общинския съвет в 7-дневен срок да представи доказателство, че проекторешението за отмяна на синята зона и глобите с фиш, е публикуван в 14-дневен срок преди приемането му. Съдът изиска и заверено копие от жалба срещу решението, адресирана до него.

Днес тричленен състав на Административен съд-Хасково гледа още едно дело, с което общината обжалва решение на местния парламент за промяна на Наредбата за общинската собственост. 

Според приетата докладна на ГЕРБ не кметът, а Общинският съвет вече ще решава отдаването под наем на общински имот на политически партии и ще задължава градоначалника да сключи договор за това.

Оказа се, че това проекторешение не е публикувано в 14-дневен срок преди приемането му, което нарушава Закона за нормативните актове, защото заинтересованите лица не могат предварително да се запознаят с документа. От друга страна според адвоката на общината Иван Иванов промяната в Наредбата, гласувана от Общинския съвет, увеличава правомощията на партиите да бъдат настанявани в общинско помещение, което нарушава Закона за политическите партии. Решението на Хасковския административен съд ще бъде ясно до месец.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button