Хасково

НАП: Зрелостниците да проверяват здравния си статус

НАП - ХасковоУчениците, които тази година завършват средното си образование, да следят здравния си статус, съветват от Офис Хасково на НАП. Повод за препоръката е, че в периода между завършване на гимназията и започване на академичната година във ВУЗ, зрелостниците трябва сами да се осигуряват за здраве.

Става дума за период от 3 месеца – юли, август и септември, когато младежите не попадат в нито една от двете категории „ученик” или „студент”, които се осигуряват от държавата. За това време зрелостниците следва да внасят по 16,80 лева на месец или 50,40 лева накуп, за да са спокойни за здравно-осигурителните си права. Изключение правят тези от тях, които през лятото ще бъдат наети на работа и ще имат работодател, който ще ги осигурява. 

За да бъде непрекъснат здравния статус на едно лице, следва то да няма повече от три неплатени вноски за здраве през предходните 36 месеца.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button