Регион

Откриха 65 000 контрабандни парфюма в три микробуса

Близо 65 000 контрабандни парфюма са намерени при проверката на три микробуса с турска регистрация на ГКПП „Капитан Андреево“, съобщават от Агенция „Митници“.

По сигнал на митничарите на 10 септември в района на Хасково полицаите засекли движението на трите превозни средства и ги насочват за щателна митническа проверка на Митнически пункт „Капитан Андреево“. Пред митническите служители водачите – турски граждани, са представили документи за превозваната стока – рафтове за магазини от Турция за Германия.

При извършения физически контрол митническите инспектори установили, че вместо обявената стока в товарните помещения има кашони с общо 64 950 парфюма с лога на известни търговски марки.

Контрабандната стока е задържана. На водачите са съставени актове по Закона за митниците.
Акцията е проведена след като група от четири микробуса, влизащи от Турция с една и съща обявена стока – рафтове за магазини, е селектирана на база „анализ на риска“. Движението на превозните средства е проследено и първият явил се на изход от страната микробус е спрян за планирана щателна митническа проверка в района на ГКПП Видин – Калафат.

В товарния му отсек митническите служители от ТД Митница Русе открили 21 690 контрабандни парфюма от различни търговски марки. Останалите три микробуса правят опит да избегнат контрола и не се явяват на изходната точка, поради което се пристъпва към издирването им със съдействието на МВР.

За първите десет дни на месец септември митническите служители на МП Капитан Андреево са задържали над 150 000 текстилни изделия, парфюми, обувки и аксесоари със съмнения, че са с нарушени права върху интелектуалната собственост.

Най-голямото количество – 70 640 „маркови“ стоки, е установено на 9 септември в товарен автомобил с турска регистрация, превозващ стока от Турция за Полша. При извършената митническа проверка се е установило, че стоките отговарят на декларираното количество, но голяма част от тях носят лого на защитени марки.

Открити са 68 653 текстилни изделия, 412 чифта спортни обувки и 1575 чанти с обозначения на световноизвестни марки.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button