Регион

Българското училище в Комотини получи чинове, столове и маси от Хасково

Българското училище „Свети Иван Рилски“ в Комотини получи чинове, столове, маси и други пособия от община Хасково, съобщават от кметството.

Доставката и монтажът са извършени от екип на „Екопрогрес“, воден от заместник-кмета Динко Тенев. В края на седмицата, когато официално ще бъде открита новата учебна година в българското училище ще пристигне и още една пратка с дарения. За всеки ученик е подготвена раница с учебни помагала, канцеларски материали, книжки и тетрадки.

КомотиниБългарчетата, които учат в Комотини, ще получат и сборника „Първата читанка“ – книжка с послание от кмета Станислав Дечев, на първата страница, на която е отпечатано най-българското стихотворение „Аз съм българче“.

КомотиниHaskovo.info припомня, че Община Хасково и Второто българско училище в Гърция „Свети Иван Рилски“ подписаха Меморандум за сътрудничество на 7 септември. С подписите си кметът Станислав Дечев и председателят на УС на Дружество „България“ в Комотини Генка Пападопулос изпълниха решението на Общинския съвет – Хасково. Предстоят размяна на гостувания на деца от двете страни на границата и съвместни образователни и културни прояви.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button