Спорт

Григор стартира с победа на „Уимбълдън“

Григор ДимитровХасковлията Григор Димитров започна с победа участието си на най-престижния тенис турнир на трева в света – Уимбълдън. След двудневна битка на корта и куп драматични обрати 20-годишният ни талант успя да отстрани със 7:5, 7:5, 7:6(5) в първия кръг германския си връстник Седрик Марсел Щебе, който тръгна от квалификациите.

Мачът започна снощи, но бе прекратен при 3:3 в третия сет заради спусналия се над корта мрак. Дъждът над Лондон забави доиграването днес, но в крайна сметка продължението на сагата приключи бързо с инфарктен тайбрек в полза на Димитров. Успехът на турнира от Големия шлем донесе на първата ни ракета 45 точки за световната ранглиста, в която от понеделник е № 62.

Юношеският шампион от Уимбълдън ще срещне във втория кръг една от звездите на световния мъжки тенис – французина Жо-Вилфрид Тсонга, който напоследък е в супер форма.

Утре хасковлията трябва да играе по програма и първия си мач на двойки заедно с руснака Дмитрий Турсунов, с когото са добри приятели. Техни съперници на старта на схемата ще бъдат Александър Долгополов и Ксавие Малис.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button