Хасково

23 000 деца посрещнаха тържествено училищата в Хасковска област

Учебната година беше тържествено открита днес в 75 училища в Хасковска област.

Тържествено бяха посрещнати близо 23 000 ученици. От тях първокласниците са 1 835. Детските градини са 36, като има и 3 центъра за специализирана подкрепа.

Както Haskovo.info писа единствено в средищното ОУ „Христо Смирненски“ в димитровградското село Радиево днес няма тържество заради ремонт. Временно децата ще учат в ПЕГ „Д-р Иван Богоров“ в Димитровград.

916 ученици започнаха годината в Езиковата гимназия

 

916 ученици започнаха тържествено учебната година в хасковската Езикова гимназия „Проф. д-р Асен Златаров“.

Новите ученици в 8 клас са 185. Традиционно те са приети с едни от най-високите балове в областта. Всички бяха поздравени от директора Деян Янев.

УчилищаПредстои откриване на основно ремонтираното ученическо общежитие на Езиковата гимназия, както и центрове за обучение по английски и немски език.

Гимназията е спечелила 35 000 лв. по национална програма на МОН и ще се изгражда лаборатория за експерименти по природните науки.

С водосвет откриха учебната година в Математическата гимназия

 

Отец Димитър отслужи водосвет на тържеството по откриването на учебната година в хасковската ПМГ „Акад. Боян Петканчин“.

УчилищаНовите ученици са 156 – една паралелка в 5 клас и 5 паралелки в 8 клас. Всички бяха поздравени от директора Гергана Петрова, която припомни успехите на последните абитуриенти. Сред тях е Аделина Топалова, която е изкарала две пълни шестици на изпита по медицина в Пловдив.

В програмата със съчетание се представи петокласничката Сечил Сунай, а музикален поздрав отправиха осмокласникът с най-висок успех Йонг Ха Парк и неговата съученичка Косара Тенева.

 

Голямо сърце на тържеството в двора на ПГДС

 

Днешният 15-ти септември даде старт на 55-та учебна година в хасковската ПГДС „Цар Иван Асен II“.

Гимназията отвори врати за нови 130 осмокласници в 5 паралелки и 7 специалности. Всеки един от тях е дошъл с нагласата тук да намери вдъхновение, енергия, идеи, които ще го направят щастлив, мислещ и успешен, казват от гимназията.

УчилищаГости на тържеството бяха представители на бизнеса и партниращи на гимназията фирми, председателят на обществения съвет, родители и завършили вече ученици.

В обръщението си към учителите и учениците директорът Маргарита Топалова пожела силата на знанието да ги води напред и нагоре, защото целият смисъл на живота се състои в безкрайно завоюване на неизвестното, във вечно усилие да се научи повече.

На тържеството имаше танци, песни, а ученици се подредиха на двора под формата на голямо сърце.

4 паралелки с осмокласници посрещнаха в Гимназията по туризъм

 

94 осмокласници от 4 паралелки посрещна хасковската Професионална гимназия по туризъм „Александър Паскалев“.

УчилищаНовите ученици ще се обучават в специалностите „Кетъринг“, „Бизнес администрация“, „Съдебна администрация“, „Рекламна графика“, „Производство на хляб, хлебни и сладкарски изделия“.

УчилищаНовата учебна година беше тържествено открита от директора на училището Пенка Георгиева. Тя пожела на ученици, учители и родители успешна и ползотворна година, изпълнена с нови постижения на възпитаниците на гимназията. Да бъдат упорити и да преследват мечтите си.

УчилищаТържеството продължи с изпълнение на ученици от училищния клуб „Фолклорни ритми“. Традиционно всички пристъпиха прага на училището под звуците на химна на гимназията, а всеки осмокласник получи ръчно изработена и индивидуално опакована празнична бисквита.

1 025 деца прекрачиха прага на училище „Св. Иван Рилски“

 

1 025 деца посрещнаха в хасковското училище „Св. Иван Рилски“.

Първокласниците са 144. Учебната година започна с много балони и цветя.

УчилищаДиректорът Тонка Ченгелова, заместник-директорите Виолета Желева и Христина Черкезова пожелаха на всички възпитаници година, изпълнена с много успехи и ползотворна работа.

УчилищаСред официалните гости бяха областният управител Минко Ангелов и заместникът му Мартин Узунов. Ангелов поздрави ръководството, учителите и учениците. Двамата заведоха първолаците до класните им стаи, допълват от областната администрация.

44 първолаци посрещнаха в „Шандор Петьофи“

 

44 първолаци посрещнаха в хасковското училище „Шандор Петьофи“, съобщават от общината.

Учебната година откри кметът Станислав Дечев. „Специалното ми обръщение днес е към първокласниците. Мили деца, през първата си учебна година ще научите най-българските думи: Азбука, Буквар, Читанка, Родина. Вярвам, че всички ще научите и най-истинското стихотворение „Аз съм българче“ и ще го рецитирате с гордост. Пожелавам ви да бъдете весели и безгрижни, нито един урок да не ви затруднява, а всяка нова игра да ви носи радост. На добър час! Успешна Нова учебна година!“, каза кметът.

УчилищеОУ „Шандор Петьофи“ е първото училище на Станислав Дечев. Днес обаче то е обновено, много по-приветливо и иновативно.

УчилищеЗаместник-кметът Мария Вълчева откри новата учебна година в ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“. Тя поздрави децата, учителите и родителите и им пожела ползотворни учебни часове и весели междучасия. Заместник-кметът Танер Емин и секретарят на Община Хасково Пламен Лечев бяха гости на ОУ „Св. Иван Рилски“, където учат децата им.

Началникът на отдел „Образование, култура, младежки дейности и спорт“ Йорданка Иванова поздрави учениците, родителите и преподавателите в СУ „Св. Паисий Хилендарски“. Всички училища в Община Хасково получиха поздравителни адреси от кмета Станислав Дечев с пожелание за успешна и здрава Нова учебна година.

185 деца за пръв път влязоха в класните стаи в Свиленград

 

185 деца в община Свиленград за пръв път влязоха в класните стаи, съобщават от общината.

УчилищаКакто всяка година първокласниците получиха подарък – книжка „Първа читанка“ с посвещение от кмета арх. Анастас Карчев, а до всяко учебно и детско заведение той изпрати поздравителен адрес.

УчилищаКарчев поздрави учителите, учениците и родителите на тържественото откриване на новата учебна година в най-голямото училище в общината – СУ „Д-р Петър Берон“. Тази година училището чества юбилей – 100 години от основаването си.

УчилищаОбщо 2 080 са учениците в учебните заведения на територията на общината. Четири училищни автобуса ще превозват деца от селата до училищата в Свиленград и от 12 села до средищното училище в село Левка.

4 244 ученици започнаха годината в Димитровград

 

4 244 са учениците в община Димитровград през новата учебна година.

УчилищаТе са разпределени в 203 паралелки. От тях 366 са първокласниците, които ще се обучават в 20 паралелки, съобщават от общината.

УчилищаКметът Иво Димов откри учебната година в най-голямото училище в общината ОУ „Алеко Константинов“. В него ще се обучават 715 деца, от които 106 първокласници. Поздрав към учители, ученици и родители отправи директорът Дорина Желязкова.

С пожелания за една спокойна и изпълнена с успехи учебна година, се обърна кметът към присъстващите на тържеството. Той благодари на учителите за търпението, които полагат в образователния процес, особено в условията на онлайн преподаването. На първокласниците Димов пожела да преоткриват нови хоризонти, да бъдат любознателни и жадни за знания.

1 835 деца почват първи клас в Хасковско, едно училище остава затворено

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Общински съветник
Общински съветник
15.09.2022 17:29 17:29

Дали имат декларации за съгласие от родителите да се снимат тези деца. Къде е прокуратурата да се самосезира.

Back to top button