Хасково

107 пъти разхождали линейките напразно от началото на годината

д-р Петя Радева107 са фалшивите сигнали, получени от началото на годината в Центъра за спешна медицинска помощ в Хасково,съобщи директорът на Центъра д-р Петя Радева. 97 от тях са повикванията, при които на посочения адрес не е открит човек. 10 са сигналите, при които няма такъв адрес. Има и 54 случая, при които помощта е отказана при пристигането на линейката.

80 000 са случаите на „телефонен тероризъм“ в Центъра през миналата година. Това са позвънявания, които само заемат линиите, но реални обаждания няма.

На 13 340 повиквания общо са реагирали екипите на Спешна помощ в региона от началото на годината, при 2 200 от тях става въпрос за транспортна дейност. 1 009 са получилите помощ деца, а възрастните са 11 116. При 22 от случаите са били необходими повече от 2 линейки.

1 дете и 14 възрастни са жертвите на криминални травми, при които е викана Спешна помощ. Медиците са реагирали на 5 сигнала за опит за самоубийство, 5 производствени травми, 1 390 битови травми при възрастни и 259 при деца. Травмите при ПТП са при 115 възрастни и 14 деца. От Центъра са получили повиквания за 3 умишлени битови отравяния при възрастни и 2 при деца. Случайните битови отравяния са 76 при възрастни и 22 при деца.

В рамките на Хасково линейките достигат до адресите най-късно за 8 до 10 минути, съобщи д-р Радева. По думите й през тази година няма постъпили жалби за закъснели линейки. Ако оператърът разбере, че сигналът е много спешен, а няма свободен екип, се изпраща линейка, която е в момента на случай, който може да изчака, допълни д-р Радева.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button