Регион

Спряха от реализация яйцата от щастливи кокошки на Пламен Колев

Пламен КолевИнспектори от Агенцията по храните спряха от реализация продукцията на производител на яйца от харманлийското село Българин. Причината е, че при проверката се оказа, че печатът върху яйцата е размазан и нечетлив. 

„Тази маркировка носи информация за произхода на яйцата и тя е важна за потребителя„, обясни младши инспектор Мартин Александров. Той заедно с колегите му попълниха констативен протокол, който връчиха на единствения работник във фирмата Богдан Йовчев.

Птицефермата за „щастливи кокошки“ в село Българин е една от четирите в областта. Работи от 2004 година. Собственикът й Пламен Колев е първият в региона вложил 15 000 лева още преди две години за закупуването на машина за поставяне на лазерни печати върху яйцата, които не могат да бъдат фалшифицирани. 

Инспекторите„Машината има проблеми в пишещите глави. Пропуска от време на време да маркира яйцата и когато мастилото е на привършване започва да размазва печата“, обясни Пламен Колев. Точно това се е случило вчера. Затова днес стопанинът отишъл до Хасково, за да купи две глави за печатната машина. Докато да се върне обаче в село Българин инспекторите от Агенцията по храните извършиха проверката, констатираха нередността и си тръгнаха. 

10 минути след тях Пламен Колев се върна от областния град. Само за две минути той отстрани проблема като постави новите глави, които е купил за печатната машина. Така вече яйцата излизат от птицефермата му изрядни. Глобата обаче няма да му се размине. Минималната санкция за това нарушение е 1 000 лева. 

Пламен Колев ще обжалва акта от Агенцията по храните, които утре отново ще му бъдат на проверка. Този път ще инспектират кокошките му, които са над 3 200.(

Вижте видео репортаж от проверката

Яйцата Яйцата
Кокошките Image

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
23.06.2011 16:09 16:09

БРЕЕЕЕЕЕЕЕЕЙ КВИ ГЛУПОСТИ САМО!!!ЯЙЦА ОТ ЩАСТЛИВИ КОКОШКИ!!!

Back to top button