Хасково

Отчетоха годишния доклад на Южен централен район

Заседанието93 проекта за повишаване на конкурентоспособността на икономиката в Южен централен район са се реализирали през 2010 година, стана ясно от годишния доклад, представен днес на съвместно заседание в Хасково.

166 са инициативите, целящи да модернизират техническата инфраструктура в градовете на района, съобщават от хасковската областна администрация, която бе домакин на форума.

В изпълнение на приоритета за подобряване на социалната инфраструктура в ЮЦР, през миналата година се реализират 166 проекта, а за подобряване процеса на управление и подпомагане на инициативи на регионално и местно ниво са разработени 43 проекта.

Участниците в заседанието смятат, че трябва да бъдат разработени допълнителни мерки за сътрудничество в граничните планински общини, чрез които да се използва специфичният им потенциал за развитие.

Днешното заседание бе последното, председателствано от областния управител на област Хасково. В следващите 6 месеца председател на РСР на ЮЦР ще бъде областния управител на област Пловдив. В ЮЦР влизат областите Хасково, Кърджали, Смолян, Пловдив и Пазарджик.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button