Хасково

Предлагат на президента да опрости задълженията на две майки към НОИ

Сесията на общински съветОбщински съвет – Хасково реши да предложи на Президента на Република България да опрости неправомерно взетите майчински на две жени от Хасково, които са в затруднено материално положение.

Едната от тях е Маргарита Петкова от кв. Болярово- майка на две деца. По-голямото от тях е със специални образователни потребности и не е могло да се социализира в детската градина, затова е останало вкъщи. За да може майката да се грижи за него, се е наложило по-малката му сестричка да тръгне на ясла на година и половина.

В този период обаче по-малкото дете много често е боледувало и е посещавало детското заведение само по 3-4 дни месечно, а през месеците януари, февруари, март и април 2007 г. изобщо не е ходило на ясла. Заедно с лихвите майката дължи почти 3000 лв. на държавата.

Другата жена, която Общински съвет предлага за опрощаване на взетите пари за майчинство, е Айше Реджеб, която дължи около 2 600 лв. общо главница и лихва, но не в състояние да възстанови.

В молба с приложени документи жената обяснява, че бащата на децата й е пенсионер с диагноза „Параноидна шизофрения“ и често изпада в кризи. Семейството живее на квартира. Жената работи на половин работен ден, за което получава по 174 лв месечно и 75 лв. добавки за двете деца.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
24.06.2011 21:19 21:19

УВАЖАЕМИ СЪГРАЖДАНИ !!! НА СНИМКАТА ЯСНО СЕ ВИЖДА,ЧЕ ЕДИНСТВЕНО ЗА ДВЕТЕ МАЙКИ СА ЗАГРИЖЕНИ ОТ ГРУПАТА ПОДРЪЖНИЦИ НА КМЕТА.
ФЕСОВЕТЕ ОТ ДПС СЕ ХИЛЯТ,КАТО ПАЧИ,А ГЕРБ И КОМУНИСТИТЕ НА МАРЧЕВ ИМ Е ПРЕЗ ОНАЯ РАБОТА,ЧЕ НАРОДА НЯМА ЗА ХРАНА………

Back to top button