Хасково

Хасковският подпалвач бил пиян, грозят го до 15 г. затвор – ВИДЕО

33-годишният основен заподозрян за снощните палежи в Хасково е бил пиян, съобщи заместник-окръжният прокурор Делчо Лавчев.

Предстои до края на деня да му бъде повдигнато обвинение. Ако бъде признат за виновен по по-тежкото обвинение – за няколко палежа със значителни загуби, наказанието е от 5 до 15 г. затвор.

Пожар
Атанас Ненков, Делчо Лавчев и Николай Вълчев

Както Haskovo.info писа, за палежите на постройката до тютюневите складове и необитаемите къщи в квартал „Куба“ и на улица „Добруджа“ е задържан и 45-годишен мъж. По-рано от полицията съобщиха, че те са клошари и живеят заедно. Ако за втория мъж се установи, че не е съпричастен към случая, той ще бъде освободен. Двамата са живеели известно време в две от трите изгорели постройки.

ПожарИзясняват се мотивите за палежите и начина на извършването им. 33-годишният е направил самопризнания. Досега той е осъждан 8 пъти – за алкохол, наркотици и вредителство, като веднъж е лежал в затвора. В момента е в пробация.

ПожарДиректорът на пожарната Николай Вълчев каза, че ситуацията снощи е била много сложна, като на помощ са се притекли екипи от Димитровград, Харманли и Любимец. Имало е реална опасност за съседните сгради, но 40-те огнеборци са се справили.

По-късно от прокуратурата съобщиха, че са повдигнали обвинение на 33-годишния хасковлия с инициали Т. Б. за това, че е запалил имущество със значителна стойност, като е имало опасност пожарът да обхване и други имоти. Той е задържан до 72 часа и предстои да се внесе искане в съда за постоянен арест.

МВР: Пожарите в Хасково са умишлени, задържани са клошари – ВИДЕО

Трета необитаема постройка пламна в Хасково, гори и край „Република“

Голям пожар в тютюнев склад в Хасково, след това пламна и къща – ВИДЕО

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Илия
Илия
17.09.2022 15:36 15:36

Аха ясно значи пиян бил я го покажете де да го видим де или още се чудите кой от всички клошари да набедите

tigara
tigara
17.09.2022 16:53 16:53
Отговор до  Илия

se6tam se za 1 kadrav mangal visok obikalq vse po ulicite na okolo 32-33 g e postoqnno piqn i gleda s prazen pogled,klo6ar e

Анонимен
Анонимен
17.09.2022 18:24 18:24

Намереният подпалвач е един, а пожарите – четири. Тези постройки, ако са необитаеми, нали имат собственици. Какво е направила Общината досега, за да задължи тези собственици да поддържат имотите си! Хасковлии не са толкова наивни! Намерен е необходимият виновен, по примера в други градове!

Back to top button