Регион

Децата в българското училище в Комотини получиха раници от Хасково

Всички деца в българското неделно училище „Свети Иван Рилски“ в Комотини, Гърция получиха раници с учебни пособия, книжки и читанки от Община Хасково, съобщават от кметството.

Новата учебна година беше открита днес тържествено. На празничната церемония присъстваха кметът Станислав Дечев и заместникът му Динко Тенев, заместник-кметът на община Комотини Йоанис Муртидис, първият секретар на българското консулство в Солун Тодор Петров, много гости, родители и преподаватели.

Новите класни стаи в българското училище в Комотини бяха обзаведени с помощта на Община Хасково, която дари чинове, столове и други мебели за обзавеждането на училището. Класните стаи, където българчетата ще учат, днес бяха осветени според православния канон. Веднага след това децата изпяха химните на България и Гърция и с радост прекрачиха училищния праг.

Сътрудничеството с преподавателите, децата и родителите от Българското училище в Комотини започна преди по-малко от месец, когато беше подписан Меморандум между двете страни. В следващите месеци предстоят съвместни прояви и размяна на гостувания на ученици от Комотини и Хасково.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button