Хасково

Парковете в Хасково остават без договори, пенсионерите – без парк

ДецаНаемателите на парковете в Хасково остават без договори, стана ясно на днешната сесия на Общинския съвет. Местните парламентаристи отхвърлиха предложението на кмета и не дадоха съгласие зелените площи да бъдат отдадени по наем с публичен търг за срок до 10 години.

Както Haskovo.info вече писа, парковете в Хасково, които са отдадени под наем, са 8 – „Брезите“, „Илинден“, „Добруджа“, „Мерсито“, озеленената площ източно от ОУ „Св. Иван Рилски“, „Бяло море“, „Ликуша“ и парка в село Малево.

Договорите на съдържателите им с общината изтекоха този месец. Концесионерите са подали молби в общината за подписване на анекси към договорите до предприемане на необходимите действия за отдаване под наем. 

Междувременно общинските съветници отказаха да продължат и договора на парка източно от ОУ „Любен Каравелов“, който в момента се ползва безвъзмездно от Обединения съюз на пенсионерите в Хасково.

Общинските съветници гласуваха против предложенията на кмета Георги Иванов да се промени статутът на училищата „Христо Ботев“ и „Алеко Константинов“ от публична в частна общинска собственост. За сградата на училище „Христо Ботев“ има интерес от страна на Университета за приложни науки на Горна Австрия, който иска да открие филиал в Хасково. Искането за промяна на статута на училище „Алеко Константинов“ е по повод запорираните сметки на общината от „Европът 2005“ ООД. Целта е общината да поиска от съда замяна на наложената обезпечителна мярка с вписване на възбрана върху този имот.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
24.06.2011 21:24 21:24

ДИАНА НИКОЛОВА БЕШЕ РЕДНО ДА КОНКРЕТИЗИРА,КОИ ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИЦИ ПРЕЦАКАХА МЕСТНИЯ БИЗНЕС И ПЕНСИОНЕРИТЕ,А НЕ ДА ГОВОРИ ОТ ИМЕТО НА ВСИЧКИ СЪВЕТНИЦИ.КОГАТО НА ДПС,АТАКА,ГЕРБ И КОМ ПАРТИЯТА НА МАРЧЕВ СА СЕ ОСРАЛИ,НЕ Е РЕДНО ДА СЕ ЦАПАТ ГАЩИТЕ НА ВСИЧКИ…………………………………………………………

Back to top button