Хасково

Спас Александров – общински съветник, Владимир Дамянов – почетен гражданин

Спас Александров и Делян ДелчевДиректорът на местната Метеорологична обсерватория Спас Александров положи днес клетва като общински съветник. Той зае мястото на Ирена Узунова, която с решение на Министерски съвет от края на май стана областен управител.

На днешната сесия местните парламентаристи гласуваха известният хасковски адвокат Владимир Дамянов да бъде удостоен със званието „Почетен гражданин на Хасково“.

Той е роден на 23 март 1931 година. Завършил е СУ „Св. Климент Охридски“, специалност „Право“. В продължение на повече от 50 години Владимир Дамянов „осъществява активна дейност за развитието и усъвършенстването на правото в Хасково и областта“ – се казва в текста на докладната.

Адвокат Дамянов е бил ангажиран с над 20 хиляди дела. „Генералът на правото в региона“, както го наричат колегите му, е бил три поредни мандата председател на Адвокатската колегия. Прочува се в национален мащаб с две неща – отказва да получава възнаграждение за тази си длъжност като дарява средствата на социални домове и записва в колегията всички дипломирани юристи, които почукат на вратата му. От 2008 година Владимир Дамянов е член на Висшия адвокатски съвет и единствен представител на областта.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
darik
darik
24.06.2011 17:35 17:35

Еееее най-сетне един човек с акъла си да видим в този общински съвет

Христов
Христов
24.06.2011 20:59 20:59

И аз мисля така.

dobrojelatel - poznat
dobrojelatel - poznat
24.06.2011 23:31 23:31

Честито на Спас Александров!
Професионалист, който е необходим на ОС и Хасково.

Back to top button