Избори 2022 - Предизборни публикации

Сезгин Мехмед: Младите се разочаровахме от Петков и Василев, защото не носят промяната

ДПС, начело с почетния председател Ахмед Доган, винаги е управлявало на база на символика. Сега дойде времето ДПС да бъде победител на тези избори. Това заяви председателят на младежката организация на ДПС и водач на листата в Хасково Сезгин Мехмед в предаването „Беновска пита“ по радио К2. Така той отговори на въпроса на журналистката каква е символиката в бюлетината №1, която жребият в Централната избирателна комисия отреди на ДПС.

 

Той добави, че ДПС за пореден път прави силна кампания с ясни послания за сигурност и стабилност, които са нужни на хората, за да се преодолеят поредицата от кризи.  Според него политиците трябва да слязат при хората, както ДПС го прави, а не само да се разхождат с автобуси в страната. Там, където местната власт е в ръцете на ДПС, има осезаема разлика, защото 30 години Движението е близо до хората и решава проблемите им, каза Сезгин Мехмед.

Нека тези политици, които държат микрофоните по цял ден и се разхождат, имитирайки ДПС в белите автобуси, да не се разхождат като на екскурзия, а да слязат до най-малките населени места, призова Мехмед, като каза, че визира „Продължаваме промяната“ и Демократична България“.

 

ДПСБеновска му припомни, че заедно с депутатите от тези две политически сили той е в една възрастова група и го попита защо не е успял да намери общ език с Кирил Петков и Асен Василев. Сезгин Мехмед подчерта, че това е най-болезнената тема от гледна точка на младите, тъй като ДПС, откакто са в политиката, имат надеждата, че младите хора ще донесат промяната и ще бъдат в нейната основа.

Мислехме, че с младите хора ще направим мостове в политиката срещу противопоставянето, защото нямаме тежестта на миналото и ще си говорим на един младежки език. Ние обаче сме разочаровани от тях, защото не носят промяната, нямат опит и дори елементарно възпитание, коментира Мехмед.

Беновска заяви, че председателят на ДПС Мустафа Карадайъ непрекъснато отправя послания, че ключът за решаването на проблемите в България е в ДПС и го попита дали е трудно и рисковано сега да се поема отговорност.

ДПССянката е за страхливците. ДПС никога не е било в сянка и винаги сме правили това, което е необходимо. Затова и сега казваме – трябва ни хомогенно, ценностно правителство с ясна евроатлантическа ориентация. Готови сме да поемем нашата отговорност, защото имаме и опитът, и експертизата, каза още Мехмед.

Според него ДПС винаги е много конкретно и ясно в своите послания, никога не е изкривявало истината и затова се е задържало на политическата сцена повече от 30 години.

Мехмед заяви още, че ДПС никога няма да потъпчат правата и свободите на нито един български гражданин и това седи в основата на партията. Ще се опитаме да направим икономическия тласък на държавата голям, за да могат хората да се възползват от тази политика, подчерта Мехмед.

Купуването и продаването на гласове е престъпление

Back to top button