Регион

3,8 по Рихтер люля Тополовградско, усети се и в Хасково

Земетресение, илюстрацияТри земетресения са регистрирани между 20:32 и 20:47 часа тази вечер в района на Тополовград, сочи статистиката на Европейския сеизмологичен институт.

Първият трус е бил най-слаб – 2,9 по Рихтер. Епицентърът му е на 13 километра южно от Тополовград и на 24 километра североизточно от Свиленград. Последвало е най-силното земетресение с магнитуд 3,8. То е отчетено в 20:44 минути. Епицентърът е на 17 километра северозападно от Тополовград. Третият трус е 3 минути по-късно и е със сила 3,1 по скалата на Рихтер. Епицентърът му е бил на 19 километра североизточно от Тополовград и на 23 южно от Елхово.

Трусовете са усетени и в Хасково, съобщиха читатели на Haskovo.info. Жителка на блок в кв. „Орфей“ пише, че по време на труса почувствала напрежение и „притискане“ на слепоочията си. Най-силно трусовете са усетени в Старозагорско.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button