Избори 2022 - Предизборни публикации

Ген. Атанасов: Катя Панева беше двигателят на операцията на „Капитан Андреево“

Генерал Атанасов беше в Хасково по покана на кандидатите за народни представители на "Демократична България"

Катя Панева е почтен човек и има здрава ръка, когато става въпрос за работа. Тя е местна, хората я познават и може най-добре да ги представлява в парламента. Така съпредседателят на „Демократична България“ Атанас Атанасов описа водача на листата за Хасково.

Демократична България
Катя Панева

Много хора не знаят, защото други си приписваха заслугите, но именно Катя Панева беше двигателят на операцията на „Капитан Андреево“ срещу частния монопол при фитосанитарния контрол, допълни Атанасов. Той посочи, че на граничния пункт основният проблем не са доматите и краставиците, а наркотрафикът, за който те са прикритие.

Генерал Атанасов беше в Хасково по покана на кандидатите за народни представители на „Демократична България“ и се срещна със симпатизанти. Ние поставихме основите на промяната, за която жадувахме от години и е много важно да се гласува, за да продължим в тази посока, каза Катя Панева.

Ние политиците сме задължени на избирателите си и основната ни задача е да работим за тях, затова и тук присъстват хора с огромен опит. Всички ние през годините сме разбрали какви са проблемите в региона и винаги сме търсили начини да ги решаваме, допълни Панева.

Демократична България
Ген. Атанас Атанасов

Трябва да се отчете кой какво поведение имаше през последните месеци. „Демократична България“ беше най-конструктивната сила в последния парламент и в коалицията, коментира Атанас Атанасов. Той допълни, че не винаги са били съгласни с всичко и отчете, че е имало грешки като например това, че не е изпълнена мярката за съкращения в администрацията. Така хора на ГЕРБ и ДПС останали на ключови позиции и пречели за реформите в страната.

Правителството падна заради пътните ремонти. ИНТ през МРРБ искаха да влязат в обувките на ГЕРБ и да започнат да им се отчитат фирмите, които преди това се отчитаха на ГЕРБ. Всички други теми като Македония например бяха просто измислена фасада, коментира Атанасов.

Ние разчитаме на здравия разум на хората, защото единствено излъчването на мнозинство от реформаторски сили може да посрещне всички предизвикателства, пред които сме изправени най-вече благодарение на войната в Украйна, каза още съпредседателят на „Демократична България“. Той припомни, че основната цел на коалицията е била да разгради корумпираната от Борисов държава и посочи, че ако ГЕРБ са първа политическа сила, това би означало ново служебно правителство.

Не бива да се изключва и вариантът за мнозинство между ГЕРБ и „Възраждане“ с подкрепата на ДПС, но се съмнявам Борисов да се набута в този сценарий, допълни Атанасов. Според него една от целите на ГЕРБ била политическа нестабилност, за да бъде обвинено евентуалното ново служебно правителство за тежката зима, а на местните избори догодина да запазят многото си кметове.

Напоследък забелязваме развихряне на търговията с гласове, а активност от страна на правителството липсва. Те си затварят очите и облагодетелстват по този начин ГЕРБ и ДПС, категоричен е генерал Атанасов. Той посочи и нещо смущаващо от изказванията на президента Румен Радев, а именно, че докато имало служебно правителство, нямало да има режим на тока. Атанасов определи това като внушения за сплашване на хората и посочи, че при държавно производство, от което България ползва едва една четвърт през топлите и около половината през студените месеци, няма как да има режим на тока.

Купуването и продаването на гласове е престъпление

Back to top button