Хасково

Медиците от хасковското Спешно 2 м. чакат обещани от Москов пари

Медиците от Спешно отделение при МБАЛ „Хасково“ излязоха със своеобразно отворено писмо до медиите.

Персоналът на хасковското Спешно държи здравният министър Петър Москов да отговори на въпроса, къде са обещаните средства за поддържане капацитета на спешната медицинска помощ.

„Неколкократно министър Москов е заявявал пред медиите, че персоналът към Спешните приемни отделения към болниците ще бъде стимулиран финансово, считано със задна дата от 1 януари 2016 г. с 900 лв. за медицинска сестра и 1500 лв. за лекар месечно. По повод протестите в болница „Пирогов“ на 31 май министърът заяви, че предвидените суми са преведени на 19 април на 45 болници в страната“, се казва в сигнала на хасковските спешни медици.

Тяхна справка е показала, че за МБАЛ „Хасково“ са предвидени средства за 12 медсестри и 12 лекари към Спешно приемно отделение на обща годишна сума 345 600 лв.
До настоящия момент персоналът не е получил нито лев от обещаните и посочени средства, завършва писмото.

Haskovo.info потърси за коментар изпълнителният директор на хасковската болница д-р Георги Гелов, който заяви, че никой от Спешно отделение не е поставял този въпрос пред него. Той допълни, че МБАЛ получава средства от здравното министерство. „Аз съм дал авансово тези средства. Работещите в хасковското Спешно получават по-високи заплати от 900 лв. за медсестра и 1500 лв. за лекар, иначе ще се разбягат“, посочи шефът на болницата.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button