Хасково

Уволниха Мариела Златева от инспектората за пети път

Мариела ЗлатеваМариела Златева е уволнена за пети път от инспектората по образование в Хасково. Това е станало днес след като досегашният началник Иван Панайотов и шефът на дирекция Иван Ванчев са й връчили заповед от министъра.

Мариела Златева бе възстановена на поста началник с решение на Върховния касационен съд за четвърти път и миналата седмица се върна в инспектората. Първото й уволнение е от преди 10 години.

Днес Златева е получила заповед за възстановяване на поста, заповед за определяне на заплата от 630 лева и веднага след това и заповед за уволнение с мотив, че длъжността е за държавен служител. При предишното й уволнение мотивът бе същият.

В решението на съда е записано, че съм възстановена като държавен служител и не разбирам мотива за уволнението, коментира пред Haskovo.info Златева. Според нея всеки в държавата би трябвало да се притеснява, че може да бъде уволнен от свой подчинен, тъй като Панайотов и Ванчев нямали пълномощно от министъра да й връчват заповеди.

Казусът става все по-заплетен, допълни Златева, която тепърва ще решава какви ще са бъдещите й действия. Най-вероятно отново ще обжалва уволнението си в съда.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

8 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Кака
Кака
27.06.2011 14:12 14:12

То това се знаеше и очакваше, какво се прави на две и половина тая. Срамота, вече 10 години се занимава със съдилища и занимават хората с нейните измислени проблеми, колко хора има като нея, но се примиряват. Тя не е незаменима и вече да се откаже от това, то си е живо заяждане и само клюкарска информация за вестниците и медиите.

www
www
27.06.2011 14:16 14:16

Смятам,че много скоро и гербаджиите ще ги сполети сьщото.Като паднат от власт никой няма да ги брьсне за слива.Инама да имат основание да врещят.

Веско Методиев
Веско Методиев
27.06.2011 15:24 15:24

Горе главата Мариела! Не отстъпвай на тези светлосини болшевики! Не се плаши и съд до дупка! Щом и те действат като предишните боклуци, значе и те са такива! Всички свястни хоре стоят зад теб! Дай им да разберат на тези глупаци и самозабравили се бойкоборисовчета!
Идва мигът на разплатата, скоро и те ще плачат, когато преброят бюлетините наесен!

Учителка
Учителка
27.06.2011 16:23 16:23

Борете се г-жо Златева, ние учителите с разум сме за Вас. Ваше е правото да съдите и продължавайте, не се отказвайте, Държавата има нужда от хора като Вас, образованието има нужда от Вас, защото Вие можете да управлявате. Не се отказвайте!

учител
учител
27.06.2011 16:30 16:30

Ех Златева че си проста , проста си.Ненапразно Младен те остави и си замина.Няма ги вече тези от бившата „синя „партия.А затова кога се броят пилците то се знае на есен.Тогава и помен няма да има от тези които дега все още си мислят че могат да се върнат на бял кон.Само ГЕРБ.

ИНТЕРЕСНА
ИНТЕРЕСНА
27.06.2011 17:11 17:11

Горе краката Мариела! Не отстъпвай на тези
светлосини болшевики! Не се плаши, и те действат като теб, боклуци! Всички
свястни хоре НЕ стоят зад теб! Ще ти дадат да
разбереш, защото си се самозабравила!
Идва мигът на
разплатата, скоро и ТИ ще плачеш, както плачеха десетките учители и директори, които ти волняваше с лека ръка. Забрави как и назначаваше! ЗА ЗАЛАТО И ПАРИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ххххххх
ххххххх
27.06.2011 19:40 19:40

Всички назначения в РИО до сега са политически.Иван Панайотов трябва да бъде номиниран за държавен служител,който най дълго оцеля-по простата причина,че играе с всички политически сили и умее да им намира слабите места.Вече 20 години трепери за стола си и нищо не се е променило,напротив образованието продължава да се срива.Отдавна училищата затъват все повече и повече,а добрите кадри и професиналисти се поставят в ситуация да си ходят сами.Сагата с Мариела Златева показва,че в Министерството няма добри юристи които да решават казуса и държавата плаща за това.Браво,че умее да се възползва от некъдърността на тези хора.Те кога ще си понесат последствията?Нали парите не излизат от техния джоб!БЕДНИ МИ БЕДНИ ДАНЪКОПЛАТЕЦО!ДАВАЙ, МАРИЕЛА ДА ВИДИМ ДОКОГА МИНИСТЪРЪТ ЩЕ ТЪНЕ В БЕЗХАБЕРИЕ,А БЕДНИЯТ НАРОД ЩЕ ПЛАЩА НЕГОВИТЕ АДМИНИСТРАТИВНИ ГРЕШКИ!Защо не си получаваш заповедтта за възстановяване от твоя работодател-г-н Министъра?

Людмила
Людмила
17.07.2011 21:29 21:29

Справедливое решение со стороны болгарских властей.
Давно нужно было это сделать.

Back to top button