Избори 2022 - Предизборни публикации

Сезгин Мехмед: С нашите ценности ще преодолеем всички кризи

Кандидатите на ДПС се срещнаха с избирателите в Хасково

Истинската политика започва с действия. Другите партии започнаха да се хвалят колко млади хора имат в листите си. В предното Народно събрание 30% от групата на ДПС бяха млади хора. Това заяви водачът на хасковската листа на ДПС Сезгин Мехмед, лидер на Младежко ДПС, на предизборна среща в Хасково.

ДПС
Сезгин Мехмед

Преминаваме през трудни времена. Демокрацията изисква опит и време. За 32 години преминахме през какви ли не препятствия и изпитания. Създадохме младежка организация, която да бъде подготвена за утрешния ден, изтъкна Мехмед.

Само с нашите експерти можем да направим българската икономика по-развита. Готови сме да управляваме, подчерта лидерът на Младежко ДПС.

Двама депутати за област Хасково няма да ни стигнат, затова трябва трети. Вашата подкрепа означава много голяма отговорност към държавата и държавността, защото има само един път и той е ДПС да участва във властта, подчерта още Сезгин Мехмед.

С нашите ценности, отговорности и опит ще преодолеем всички кризи – първо политическата, а след това и останалите, категоричен бе Мехмед

Дошло е време, в което на страната й трябва сигурност на инвестициите и законодателството, за да има стабилни доходи и работни места. Време е за нова Формула за управление на България, в която вместо лъжата идват ясните национални приоритети и цели, а омразата, противопоставянето и разделението отстъпват място на обединението и съгласието по програмата за управление на страната. Това заяви председателят на ДПС Мустафа Карадайъ.

ДПС
Мустафа Карадайъ

Няма просперитет в разединено общество, няма и инвестиции. Затова призовавам и останалите политици да си припомним девиза, изписан на сградата на парламента: „Съединението прави силата“, добави той.
Карадайъ заяви, че на предстоящите избори трябва да се гласува за онези, които са доказали, че могат да решават кризи и да работят в полза на гражданите и бизнеса.

Когато ДПС е на власт, бизнесът диша спокойно, заяви Карадайъ и припомни, че по време на управлението с участие на ДПС от 2001-ва до 2008-ма година средно на година инвестициите са достигали 6-7 милиарда евро.

„Програмите за първите два програмни периода също бяха написани от нас. Ализан Яхова, която беше директор на Фонд „Земеделие“ по време на първия период договори парите за фермерите и финансирането стигна до тях.

За втория период зам.-директор на Фонда беше Атидже Вели и тогава тя договори нови 6 млрд. за земеделието“, каза Карадайъ.

Той припомни, че социалните програми бяха написани от д-р Хасан Адемов, тогава министър на социалната политика, с които България получи 4 млрд. лева.

„По същото време бе договорена и програмата за околната среда от тогавашния министър, сега евродепутат – Искра Михайлова. 30 общини в България получиха финансиране за водопровод и канализация. Повече от 40 общини получиха финансиране за рекултивиране на стари сметища, за да няма боклуци“, добави Карадайъ.

В България има два вида политици. Едни които много говорят и лъжат, и други, които малко говорят и вършат работа, каза още Карадайъ.

ДПС

Купуването и продаването на гласове е престъпление

Back to top button