Хасково

НАП запорира 270 сметки на длъжници в Хасково

НАП Хасково270 банкови сметки на лица с неплатени данъци, осигуровки или стари глоби запорираха публичните изпълнители от отдел „Принудително изпълнение“ на НАП в Хасково. Мярката е приложена през първите пет месеца на годината в случаи, когато въпреки поканите на НАП, длъжниците не са предприемали действия за доброволно издължаване.

По същата причина са запорирани и 68 вземания от трето лице, между които и вземания от работодател. Запорът върху заплатата е сред най-ефективните мерки за принудително събиране на просрочени суми от физически лица, показва практиката на публичните изпълнители. Спрямо фирмите по-резултатни са възбраната на недвижим имот и запорът на превозно средство.

98 са длъжниците в област Хасково, които от началото на годината до края на месец май са получили забрана да продават имот или автомобил заради задължения към бюджета и чиито активи ще бъдат предложени за публична продан в случай, че не погасят задълженията си.

Вече втора година приходната агенция събира просрочени вземания не само от данъци и осигуровки, но и на други институции като Митница, Съд, Горско стопанство, КАТ, РИОКОЗ. НАП напомня, че при невъзможност за плащане наведнъж на задължението, лицето може да се свърже с публичните изпълнители и да договори разсрочено плащане.

Почти 470 000 лева са събраните от отдел „Принудително изпълнение“ в Хасково просрочени данъци, осигуровки и стари глоби през петте месеца на годината.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button