Регион

Гранична полиция и горски служители ще следят за нелегални мигранти и незаконна сеч

Предстои сформирането на съвместни патрули между Гранична полиция и горски служители.

Те ще следят едновременно за нелегалния трафик на мигранти и незаконната сеч. От Държавно горско стопанство – Сливен ще започнат ремонт на горските пътища, които водят до оградата на границата, съобщи областният управител Минко Ангелов, който по-рано днес обяви частично бедствено положение за общините Свиленград и Тополовград.

То е в сила до 12 часа на 29 септември и може да бъде удължено със заповед на вътрешния министър. Частично бедствено положение е обявено още в областите Ямбол и Бургас. Причината е увеличеният мигрантски натиск и нуждата от ремонт на горските пътища, по които по-бързо да се придвижват полицаите и военните. По тях се забранява движението на други коли.

ПресконференцияСега близо 50% от техниката на Гранична полиция е перманентно в ремонт, защото е разбита в дупките по горските пътища. За поправката й се харчат милиони, допълни Ангелов.

Миграционният натиск е увеличен в сравнение с миналата година. Към 18 септември капацитетът на запълване на центровете на Държавна агенция за бежанците е 57%. В тях са настанени 2335 души. За периода от 12 до 18 септември са приети общо 620 бежанци. За седмицата самоволно са напуснали центровете 407 души.

Домовете на дирекция „Миграция“ към МВР са запълнени на 121,6%, в тях към 18 септември са настанени 1 664 души. За периода са приети 544 мигранти.

Частично бедствено положение в Свиленград и Тополовград заради засиления мигрантски натиск

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button