Хасково

5 фирми изкупиха „свиленградското“ злато за 852 хиляди лева

ЗлатоПет фирми станаха собственици на обявеното през този месец на търг от НАП Пловдив контрабандно злато и сребро. 26 килограма беше общото тегло на накитите, които пусна на търг отдел „Продажби“ към пловдивската дирекция на НАП. От тях 15 бяха златните украшения, а 11 килограма сребърните. Повечето бяха отнети в полза на държавата при опити за нелегален внос в страната ни през митница Свиленград.

Новите и вече законни собственици на изделията са фирми, занимаващи се професионално с бижутерия, като между тях има и такива чак от Северна България.

852 796 лева е ползата за бюджета от продажбата на накитите, което е с почти 113 000 лева повече от първоначално обявените им цени.

Голям интерес се очаква и при следващия подобен търг, когато НАП Пловдив ще предложи на ювелирите 30 килограма златни и сребърни бижута. В тази връзка НАП напомня, че в такива търгове могат да участват само фирми, които имат лиценз от Министерството на финансите, издаден според Валутния закон.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button