Хасково

Убитият Христо дължал пари на убиеца си – лихвар

Софка и Величка показват окървавената блуза на жертватаВ продължение на година и половина убитият Христо Василев плащал по 500 лева месечно лихви на убиеца си. Това заявиха днес роднините на жертвата, които часове наред чакаха пред моргата, за да приберат трупа на мъжа. Той загина след като бе бит и душен в центъра на Хасково снощи от 39-годишен мъж, когото полицията арестува.

Христо взел заем от 2 500 лева от лихваря Веселин – Буцата преди година и половина. Като залог оставил двете си коли. Въпреки че всеки месец плащал по 500 лева лихви накрая Буцата продал колите на жертвата и настоявал за още пари, разказаха роднините.

Мястото на побоя, бялата кола е на жертватаСъпругата на загиналия – Величка и сестра му Софка показаха окървавената блуза на Христо, докато ридаеха за него. В това време брат му Петко и баща му Васил обясняваха как се е стигнало до кървавата драма. Според тях Христо отишъл в чейндж бюрото на убиеца си, за да развали банкнота от 50 евро. Тогава бил нападнат и душен.

Според официалната информация от полицията след побоя мъжът си е тръгнал и няколко метра по-надолу пред хотел „Аида“ е паднал на земята. Пристигналият екип на Спешна помощ установил клинична смърт. Случаят бе квалифициран като убийство тази сутрин след като аутопсията потвърдила, че причината за смъртта е побоят и душенето. Жертвата е бил търговец на бански костюми. Имал е здравословни проблеми.

Вижте видео репортаж

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

25 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
грандомански
грандомански
29.06.2011 14:32 14:32

бе тоа манго е бил от циганите тарикати които живеят с измами но и нашият човек буцата изглежда не е бил стока изнудвал го взел му колите еееето бива бива ама като е циганин да не е животно Ха сега да лежи в затвора да му дойде акъла аз се чудя и на циганите щом е изнудвалтолкова време как не им е дошло на ума да му направят мечка на тоа лихвар

гражданина
гражданина
30.06.2011 11:20 11:20

Жалко подобие на държава!Жалко подобие на полиция! Жалко подобие на град! Жалко подобие на граждани! Дано в близко време всички кадърни и можешти хора да се изнесът от този кенеф! Дано останат тук най-големите отрепки дето не стават за нищо!!

гост
гост
30.06.2011 17:59 17:59

мисля си ако циганин беше направил това на българин какво ли щеше да се пише тук,,всички сме хора и носим души,жалко за това семейство което си изгуби детето,Българина затова забогатява лъже неграмотни,жалки ,бедни хора,циганите и турците им работят най тежката и мръсна работа,стават производители но им работят турците и циганите,никое българско дете не би работил на полето в тези жеги на 20 години но те работят не мога да си представям тази държава без тях какво ще е,,,,тогава един от друг ще крадат както и сега го правят но по лесно е да подхвърлят вината на цигани или пък има случаи българи ги използват да крадат ,,,,но господ си знае работата ,знае кога и как да им отмъсти ако се замисляте малко ще се сетите,,,,моите съболезнования за семейството на убития,,нека почива в мир,,може би един ден и тях ще ги сполети същата беда,,господ забавя но не забравя,,

гражданка
гражданка
30.06.2011 20:41 20:41

Наистина си мисля какво щеше да стане ако беше убит българин?Пак ли никой нямаше да се намеси и да помогне на човека ,как е възможно някой да се мисли за Господ и да мисли,че може да бие и убива безнаказано?!Всички ги знаят кои са боклуците като този и къде точно се подвизават.Защо някой и с тях не се саморазправи?Не съм нито циганка,нито туркиня,но съчувствам на близките на загиналия.Дано всичките да изгният в затвора ей тва им пожелавам от цялото си сърце.БОКЛУЦИ ДОЛНИ!

duci
duci
30.06.2011 22:33 22:33

kakvi sa tezi sme6ni pari za koito se govori ? jalko 4e nqkoi hora se mislqt za bogati ,a du6ite im sa prazni ne si zatvarqite o4ite grajdani 4e vseki moje da e na mqstoto na tova semeistvo aman ot iznudva4i

duci
duci
30.06.2011 22:37 22:37

gadna postapka na bucata s harakter na pesa4inka

bg grajdanin
bg grajdanin
01.07.2011 1:43 1:43

voleneeee kide si ako beshe ubit bilgarin shteshe da djavkash pred parlamenta sega zashto se kriesh bokluk mrisen

sega da vidim dali ima zakon v
sega da vidim dali ima zakon v
01.07.2011 2:50 2:50

jivota e cenen i mil na vseki 4res postapkata si tozi nedorazvit i slabomisle6t maimun deto bes da iska i6 e udu6il 4ovek koito 4res truda si se e 4udil kak da svarje dvata kraia e iskal po niakav na4in da prosperira negovoto semeistvo da bade publi4no ubit,tova govori za bezakonieto vav na6ata darjava i sramota za tezi deto kazvat 4e sa balgari,mnogo xora ne iskat da si priznaiat 4e sa rodeni vav balgaria,sporet postapkata i bezakonieto vav balgaria da pribegnem kam starite zakoni SMART ZA SMART UBIECA TRIBVA DA POLU4I SMARTNA PRISADA 4RES OBESVANE.YBIECA SI E YBIEC NIAMA ZNA4ENIE KAKAV E PO NARODNOST ZAKONA E RAVEN ZA VSI4KI,TEZI KOITO GO ZAKRILIAT DA NE VIDIAT CIAL JIVOT XUBAVO DA OSTANAT BES POKRIV I BES DECA,…….LEKA MU PRAST NA BAI XRISTO

Редактор
Редактор
01.07.2011 15:42 15:42

Абе много сте смешни с тия коментари…всичките до един…на чело с журналиститете,с тази статия, те са пък некадърни и маниполативни. Да започнем от тях, господа и дами журналисти защо като нямате достатачно информация излагате статия насочена срещу еди кой си в случая г-н Бъчваров…защо ни запознавате с едната страна на монетата и ни разказвате едната версия, на близките на пострадалия. Умишлено казвам пострадалия, после СЪД ще реши кой какво е направил и защо НЕ Вие. А относно коментиращите не искам да обиждам никой но да коментираш по-статия без да си се запознал детайлно със случващото се „на вън“ е тъпичко. Да в една нормална държава с едни морално извисени и със страх от законите журналисати бихте могли да кометирате смело…но не живеем в такава. Съответно нямаше да има подобен случай за коментиране….Парадокс нали!
Кой разбрал-разбрал, кой не разбрал явно има да се развива още напред и нагоре 😉 !!!!!

Анонимен
Анонимен
01.07.2011 23:34 23:34

GOSPOD DAVA JIVOT GOSPOD VZIMA JIVOT DALI SI CIGANIN BILGARIN TURCIN EVREIN E BEZ ZNA4ENIE VSEKI IMA PRAVOTO DA JIVEE STIGA STE SE PLYULI KAKIVTO I DA E MOTIVA NIKOY NYAMA PRAVOTO DA OTNEMA 4OVE6KI JIVOT HORATA SA STANALI TOLKOVA ALCNI ZLOBNI DNESKA 6TE UBIYAT CIGANINA HRISTO UTRE 6TE E BILGARINA IVAN AKO DNES ME4KATA IGRAE V KOM6IYSKIYA DVOR UTRE 6TE DOYDE I V TVOYA

Анонимен
Анонимен
03.07.2011 11:47 11:47

efrtg

Анонимен
Анонимен
30.06.2011 10:47 10:47

Айде малко се спрете от Петко циганина колко хора са пострадали я кажете и още страдат А Весо на сила ли му е дал парите дал ги е с някакви условиа да не се е сагласявал този Христо

ivan
ivan
30.06.2011 7:29 7:29

Смърт за такива лихвари , има още един селски тарикат лихвар Мариян които работи на 300% лихва да му обърнат внимание на него !

argus
argus
30.06.2011 5:53 5:53

bucata ste bade ubit nai veroiatno tozi bokluk petko ste go o4isti toi ima jalta knijka vsi4ki znaete lixvarite v x vo i koe 4oveka na bucata kan4o maimunata huben oktai i drugi bukluci za trepane smart na lihvarite. moite sa4ustvia na blizkite

Анонимен
Анонимен
29.06.2011 15:45 15:45

В продължение на година и половина убитият Христо Василев плащал по 500 лева месечно лихви на убиеца си. Това заявиха днес роднините на жертвата, които часове наред чакаха пред моргата, за да приберат трупа на мъжа. Той загина след като бе бит и душен в центъра на Хасково снощи от 39-годишен мъж, когото полицията арестува.

Христо взел заем от 2 500 лева от лихваря Веселин – Буцата преди година и половина. Като залог оставил двете си коли. Въпреки че всеки месец плащал по 500 лева лихви накрая Буцата продал колите на жертвата и настоявал за още пари, разказаха роднините.

Съпругата на загиналия – Величка и сестра му Софка показаха окървавената блуза на Христо, докато ридаеха за него. В това време брат му Петко и баща му Васил обясняваха как се е стигнало до кървавата драма. Според тях Христо отишъл в чейндж бюрото на убиеца си, за да развали банкнота от 50 евро. Тогава бил нападнат и душен.

Според официалната информация от полицията след побоя мъжът си е тръгнал и няколко метра по-надолу пред хотел „Аида“ е паднал на земята. Пристигналият екип на Спешна помощ установил клинична смърт. Случаят бе квалифициран като убийство тази сутрин след като аутопсията потвърдила, че причината за смъртта е побоят и душенето. Жертвата е бил търговец на бански костюми. Имал е здравословни проблеми.

Анонимен
Анонимен
29.06.2011 15:46 15:46

da mu orejat racete da se machi buca li e kav e

geshaaar
geshaaar
29.06.2011 15:48 15:48

aman ot lihvari te shte go opravqt bratqta nema da go ostavqt

666
666
29.06.2011 15:57 15:57

da umre dano bucata

мръсника
мръсника
29.06.2011 16:37 16:37

Нещата явно са по-сложни от първичните реакции на всички.Където има дим ,там има и огън…Никой незнае колко и доколко е виновен лихваря или дължащия лихви…
Веднъж влезеш ли в схемата-оттърване няма!Всеки е длъжен да бъде умен!!Жалко,че има наивници и още по-жалко ,че има и труп…заради смешни пари.
Всички юнаци от полицията познават контингента,НАП е насреща,сигурно и други институции знаят повече-и КВО ОТ ТВА/на аскууски/.
Жалко за човека-дали е циганин,турчин,евреин,арменец или българин-ВИЕ по народност ли делите ЖИВОТА или по ЧОВЕЧНОСТ…
Бати държавата-с тоя премиер и министър на МВР-ПЪЛЕН КАПУТ…
Ай, със здраве за наивниците! За Гражданите-КЪДЕ СТ БЕ,КАУНИ!!!

koko
koko
29.06.2011 17:24 17:24

Tova e darjavata ni-moje vsichko da se prosledi vav rpu-to tam ima kameri koito celiqt centar na grada e pod nabludenie.Jalko na ubitiqt semeistvoto vav tova trudno vreme vse pak e chovek nqma znachenie -ciganin ta balgarin ….nali e chovek.chench burata si …no horata koito rabotqt v tqh koi sa s kakvo igraqt za kogo igraqt,

angel
angel
29.06.2011 19:21 19:21

tova moje da se sluchi samo v bg za sajalenie i v nashiat grat haskov koito emoje bi nai korompiraniat grad v stranata i sega kakvo umreliat sie umrial a bucata tova kopele gnusno shte poleji godina dve a moje ako go pusnat pod garancia koeto esigorno shte ischezne besledno e izbiaga kakvo da pravim s parite koito e spechelil s pot i trut e*anoto kopele toi po dobre da se obesi v momenta tova go pisha ot belgia mejdu drugoto hristo vasilav nikoga nee bil izmamnik naistina tozi bokluk bucata da se skrie vdn zemia s6to taka i semeistvotomu hristo vasilev nee sam

мръсника
мръсника
29.06.2011 19:57 19:57

Докато в тая държава МУТРА е МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛ и е повече от НАРЦИС…..е*а ти държавата…е*а ти местните журналисти…
Абе ,що ли се ядосвам….
Смешници!!!

trepa4a
trepa4a
29.06.2011 22:06 22:06

Akosam na mqstoto na bratuv4editemu 6to ubiyq za 5 minuti toq mangal butcata toy kif e da doy de dama nabie men

Анонимен
Анонимен
29.06.2011 22:55 22:55

DOJIVOTEN ATVOR S ITEANIQ tova zaslujava tozi glupak – SUDAL LI SI CHE DA UBIVASH.Prusnete mu halkata v zatvora kapnete masalce p**al takav shtql da ubiva.BULGARIQ ASHTITI NI PLASHTAME EDIN KUP DANUCI A NI TREPQT PO ULICITE KAKVO STAVA S NAS.SABOLENOVANIQ NA SEMEISTVOTO A GI PONAVAM LICHNO I TRITE MU DASHTERI MNBOGO DOBRI MOMICHETA SA./..NEKA POMOGNEM NEKA SLOJIM KRAI NA TEI NESHTA VSEKI DEN UBIVAT NQKOGO DOKOGAAAAAAAAAAAAAA

poli
poli
04.01.2012 19:34 19:34

e xora ..veso e nevinen ciganite iznydvaxa ,i se gavrexa s veso…koi ot vas hte tarpi da go podidigravat i lajat pri polojenie 4e veso my dade pari a kolite se okazaxa na dryg 4ovek i xristo si gi vze taka veso stana jertva na ciganskata imotna mafia v grada….policiata ako si behe svarhila rabotata po razkrivane na prestapleniata na grypata.niamahe da se nalaga sami da se zahitavame ot ciganskata grypa djambazi.koito ot svodni4estvo i prostitycia se e specializirala v izto4vane na biznesmeni ,imotni izmami i ybiistva…kade sa normalnite xora koito grypata prevrahta v bezdomni .posle bezsledno iz4eznali…hte ima i drygi takiva sly4ai.ne ska4aite srehty xora koito rabotiat,na sila na nikoi ne davat pari

Back to top button