Регион

Пощенската станция в Меричлери вече предлага безплатни административни услуги

Български пощи увеличават броя на пощенските станции, които предлагат безплатни административни услуги. Досега станциите бяха 6, а от 21 септември стават 32. Сред тях е и тази в Меричлери.

Идеята е предимно в пощенски офиси в малки населени места да се създаде удобство на хората, като им се пести време и средства за пътуване. Броят на тези офиси ще нараства постепенно до 2025 г.

Подадените засега заявления от граждани съобразно сезона са предимно за получаване на помощи за отопление. Предлагането на 39 административни услуги от Агенция за социално подпомагане и Агенция по заетостта е в изпълнение на проекта „Дигитална трансформация на Български пощи и предоставяне на комплексни услуги“.

Кръгът на предлаганите административни услуги постепенно ще се разширява, докато обхване всички услуги налични на портала, администриран от Министерство на електронното управление.

Информация за административните услуги, които гражданите могат да заявяват, е публикувана на официалната страница на Български пощи.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button