Хасково

Хасково на 6-то място по брой на земеделски стопанства

Рапица18 500 са земеделските стопанства в Хасковска област. Това показват предварителните данни  на Министерството на земеделието и храните  от преброяването проведено през 2010 г. 

Най- много ферми има в Благоевградско, най-малко- в Габровско. Хасково държи 6-та позиция в класацията, сочи агростатистиката. 

Преобладават стопанствата на физически лица, обработваните земи са по-малка площ   отколкото в Севериозточна България. Преобладават зърнените култури, следвани от техническите. Характерно за региона е големия брой площи, заети със зеленчуци.

Тенденцията е броят на заетите лица в селскостопанския сектор да намалява, относителният дял на семейната работна ръка да нараства.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
земеделски
земеделски
29.06.2011 15:41 15:41

земеделието в хасково област е поверено на ветеринарна докторка каято няма и 1 минута стаж в земеделието повече от сигурен съм че ту не може да различи пшеницата от ечемика най елементарното нещо Седи си мадамата обаче и си натиска парцалите койти е–ва земеделието нали си вземаме париците пък и някоя и друга далаверка––

Back to top button