Хасково

Пристигнаха 230 500 бюлетини за изборите в Хасковска област, 360 машини идват в петък

230 500 бюлетини за изборите на 2 октомври пристигнаха преди обяд в областната администрация в Хасково.

Те бяха транспортирани от София с пломбиран камион под полицейска охрана. В областната администрация бяха разтоварени 8 палета с бюлетини и един палет с изборни книжа. Следобед ще започне раздаването на изборните книжа на трите големи общини – Хасково, Димитровград и Харманли. Във вторник и останалите общини в областта ще получат бюлетините си.

Избори360 машини за вота се очаква да дойдат в петък. Тяхното разпределение по общините ще започне в събота. В 15 от най-големите секции в областта ще се гласува с по две машини, допълни заместник-областният управител Мартин Узунов.

На тези избори няма обявена извънредна епидемична обстановка. По тази причина няма да се разкриват специални секции за гласуване на болни от COVID-19 и карантинирани. Ако в близост има секция за гласуване на хора с увреждания те ще гласуват последни в нея. В противен случай няма да могат да упражнят правото си на глас.

От Хасково камионът замина за Кърджали, за да достави бюлетините и за вота там.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button