Избори 2022 - Предизборни публикации

Димитровградски села на помощ на пострадалите в Карловско

15 души от димитровградските села Радиево, Скобелево, Върбица, Бордово, Бряст, Здравец и Черногорово, както и квартал „Марийно“ заминаха за карловското село Каравелово тази сутрин, за да помагат на пострадалите хора там.

Това съобщи кметът на Черногорово и председател на Сдружението на кметовете на населени места в община Димитровград Живко Янков, който е и кандидат за народен представител под номер 14 в листата на ГЕРБ – СДС в Хасково.

Времето става все по студено и хората там имат спешна нужда от помощ на доброволци, коментира Янков в профила си във Facebook. С колегите кметове на села се организирахме да помогнем с хора, кофи, лопати, одеяла – това, което е най-необходимо в момента, допълни той.

През почивните дни има повече доброволци, но през работните бедстващите хора там остават почти сами и изнемогват от тежката работа, казва още Живко Янков. Той благодари за подкрепата и на кмета на община Димитровград Иво Димов и колеги си от другите села, които отговорили на призива за помощ. Координацията я осъществена съвместно с Националното сдружение на общините в Република България.

Купуването и продаването на гласове е престъпление

Back to top button