Хасково

Паспортна служба в Хасково ще работи и в изборния ден

Сектор „Български документи за самоличност“ при Областната дирекция на МВР в Хасково ще работи на 1 и 2 октомври във връзка с изборите.

На 1 октомври Паспортна служба ще работи от 8:30 до 17:30 часа, а на 2 октомври – от 8:30 до 19:30 часа. Целта е българските граждани, които нямат издадена лична карта или не притежават валидни документи, защото са изгубени, откраднати, повредени, унищожени или с изтекъл срок, да имат възможност да упражнят правото си на глас.

На хората, подали вече заявление за нова лична карта, ще бъде ускорено издаването й или ще бъде издадено удостоверение за изгубен, откраднат, повреден, унищожен документ за самоличност или лична карта с изтекъл срок на валидност. При невъзможност да бъде издадена нова лична карта до края на работния ден на 30 септември, по искане на човека, ще бъде издавано удостоверение, с което да гласува. Удостоверението се издава, за да послужи само пред СИК и е валидно за изборния 2 октомври.

Хората лично трябва да подадат искане в ОДМВР – Хасково или в полицейските управления в Димитровград, Харманли, Свиленград, Ивайловград и Тополовград за дните от 27 до 30 септември от 8:30 ч. до 17 ч. или на 2 октомври от 8:30 ч. до 19 часа. Удостоверенията за упражняване правото на глас в изборите се издават само след приемане на заявление за издаване на лична карта. Удостоверения за заявен постоянен и настоящ адрес се издават от общинската администрация.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button