Хасково

Отложиха избора на Росен Русев за шеф на спецсъда

Росен РусевВисшият съдебен съвет отложи избора на председател на Апелативен специализиран наказателен съд, съобщиха за Haskovo.info от пресцентъра на ВСС. Единствен кандидат за поста е сегашният председател на Окръжен съд – Хасково Росен Русев.

На заседанието е представен сигналът срещу Росен Русев, че докато е бил в отпуск служебният му автомобил е навъртял стотици километри. Петима от ВСС гласуваха против отлагането, а останалите го подкрепиха.

Не е проблем това, че служебният му автомобил е ползван по време на отпуск, а че не видях концепция за управление на специализирания съд, коментира главният прокурор Борис Велчев, цитиран от Агенция „Фокус“. Председателят на ВКС Лазар Груев посочи, че изборът на съдии и най-вече на ръководители на специализирания съд са от изключителна важност, от този избор ще зависи дали този съд ще работи успешно. „Концепцията на Росен Русев мен не ме убеждава, че той ще осигури стратегическо управление на специализирания съд и, че той може да бъде председател на този съд“, допълни Груев.

В крайна сметка ВСС реши да отложи избора на председател на спецсъда с една седмица, като така даде възможност на Русев да се подготви по-добре.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
жеков
жеков
30.06.2011 14:05 14:05

тоя шопар като го гледам така угоен си викам –що му трябва да се вре между шамарите кво е краднар стига му да си гледа кефа

Магистрат
Магистрат
30.06.2011 14:28 14:28

Изобщо не се не налагало да му дават нов срок да си оправя концепцията.неговата истинска концепция не може да ес сподели публично и да и се даде глесност,а тя е израз на начина му на управление в ХОС и на живот.
като чета обаче какво е изложил пред ВСС ми става смешен и жалък.Кой го е излъгал че може да управлява съд.този човек няма качества първо за магистрат.заслужава са се върне в адвокатурата и с тичане и пот на челото да си вади хляба,а не да учства в знакови дела,но забележете само като председател,а не акто докладчик.Дург да му пише мотивите а той само интервюта да дава.Четох в един сайт друг че бил гледал и контрабанди.защо не каже по какъв ред ги е гледали защо само контрабанди без друг асортимент дела.възпитано са го отсвирили.Най-после май и управляващите разбраха какво им се предлага за ръководен кадър на т.нар. спец.съд.
Ако му прочетете изложената пред ВСС концепция те е пробита изначало- вижте кандидатите,нивото и питайте ХОС за микроклимата.

Опааа....
Опааа....
30.06.2011 20:32 20:32

А, приятеля на кмета…

на Герб им трябва тъпанар
на Герб им трябва тъпанар
05.07.2011 9:48 9:48

За да се отлага избора на Русев означава, че той е определн от ГЕРБ за този пост. На ГЕРБ-ерите им трябва не квалифициран съдия а тъп шопар, който да разписва СРС-тата по по ръчка на Цецо и Бойко и безпрекословно да изпълнява заповедите на ГЕНЕРАЛА.

Back to top button