Избори 2022 - Предизборни публикации

Асен Василев: България трябва да следва националния си интерес

Кандидатите за народни представители на "Продължаваме промяната" се срещнаха с хасковлии в центъра на града

За нас най-важен е българският национален интерес и ние трябва да го защитаваме. Това заяви при поредната си среща с хасковлии водачът на листата на „Продължаваме промяната“ в региона Асен Василев. Той припомни крилатата фраза в една от държавите, които най-добре защитават собствения си интерес „Англия няма приятели, Англия има интереси“.

Според мен това е много прагматичен начин да се води политика и винаги, когато сме поставяли българският национален интерес на първо място, сме успявали да намерим пресечна точка, категоричен беше Асен Василев.

Заедно с останалите кандидати за народни представители от „Продължаваме промяната“ те направиха пешеходна обиколка на града. Хората са притеснени за зимата, която настина няма да бъде лека, но да се всяват допълнително страхове и да се нажежава обстановката, както правят някои политици, е безсмислено, обясни бившият финансов министър.

Продължаваме промянатаТой успокои, че електроенергия ще има, защото тя си е българска и ще бъде на цените, на които е била миналото лято. Всичко това е възможно, защото ние се преборихме енергетиката да продължи да работи с български ресурси. Ако се беше осъществил планът за електроцентрала на газ, ситуацията щеше да бъде драматично по-тежка, допълни Василев.

Според него е задължително след изборите да има стабилно правителство, което да изготви следващия бюджет, в който трябва да бъдат предвидени и компенсации за газа, за да бъде цената му поносима както за домакинствата, така и за индустрията. Асен Василев определи отказването на 6 от 7-те договорени танкера с втечнен газ от служебното правителство като безотговорно, но беше категоричен, че газ ще има.

Стабилно правителство е необходимо на страната и за да продължи социалната програма, която започнахме – допълнително увеличение на минимална заплата, доходите на хората, допълнителни инвестиции в детското здравеопазване и въобще здравеопазването. Трябва да продължат да се вдигат пенсиите и да стоят над линията на бедност, допълни Василев, който припомни, че по време на коалиционното правителство пенсиите са се увеличили повече отколкото през последните няколко години.

ГЕРБ имат проблем с начина, по който ние управляваме финансите и икономическата ни програма, която е много по-социална и предвижда много повече средства за образование, здравеопазване, пенсии и детски градини. Ние смятаме, че това е правилният начин да се управлява, а ГЕРБ казват обратно – да вървим към постна пица и нулев дефицит. Добре е хората да видят тази разлика и да се ориентират кой къде стои, каза още Асен Василев.

Като приоритет от „Продължаваме промяната“ посочиха пред хасковлии и изчистването на държавата от феодализацията и страха, особено в по-малките населени места. Недопустимо е хора да бъдат заплашвани, само защото излизат на площада и се здрависват с някого, казаха още те.

Крайно време е да решим дали искаме този преход, в който живеем 30 години и се въртим в кръг или искаме най-после да си подредим държавата, което ще позволи по-голям икономически растеж и намаляване на разликата между бедните и богатите, посочи водачът на листата. Асен Василев посочи, че през последните години огромна част от паричните потоци са отивали в определен кръг от фирми и така се е стигнало до това няколко човека да станат безмерно богати за сметка на всички останали българи.

Продължаваме промянатаЩе можем да кажем, че преходът е свършил, когато българите в България не искат да емигрират, а българите в чужбина се замислят да се върнат. Това ще означава, че сме си оправили училищата, болниците, има достатъчно добра работа с добри доходи, има инвестиции без рекет на фирмите, категоричен беше Василев.

Според кандидатите на „Продължаваме промяната“ социологическите проучвания не показват реалната картина и след изборите ще бъде напълно възможно да се състави стабилно правителство около „Продължаваме промяната“, „Демократична България“ и БСП. Ако прогнозите са правилни стабилно правителство ще може да се оформи около ГЕРБ, Възраждане и ДПС, каза още Асен Василев.

Продължаваме промяната

Купуването и продаването на гласове е престъпление

Back to top button